2018-12-12 05:01


Iohannis la conferința pentru schimbările climatice de la Paris

 |  23:21
Iohannis la conferința pentru schimbările climatice de la Paris

La întrunirea de la Paris privind clima va participa și președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat duminică Administrația Prezidențială. Luni, 30 noiembrie, va avea loc în Capitala Franței Conferința Părților (COP 21) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice.

La deschiderea Conferinței Părților (COP 21) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice vor lua parte șefi de stat și guvern din peste 145 de țări, precizează comunicatul Administrației Prezidențiale.

COnferința va avea loc la Bourget, lângă Paris, unde deka de duminică s-au strâns în număr de ordinul miilor (potrivit Reuters) negociatori din 195 țări care au ca misiune să pună la punct în premieră un Acord internațional privind lupta împotriva încălzirii globale. Pe agenda de negocieri se află 50 de puncte care trebuie lămurite. Documentul final va conține un set de reguli care ar deveni obligatorii pe întreg mapamondul, prin care să se reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Totodată, va ține cont de toate descoperirile științifice și tehnologice în domeniu.

Acordul internațional ar urma să fie obligatoriu din punct de vedere juridic și aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Cea de 21-a Conferinţă a părţilor semnatare ale Convenţiei ONU privind modificările climatice (CCNUCC) va fi deschisă oficial luni, de 150 de şefi de stat şi de guverne, care vor fi primiţi în parcul de expoziţii din Bourget începând de la ora locală 8.00 (9.00, ora României) de către François Hollande.

Tot un francez, ministrul de Externe Laurent Fabius va fi președintele COP21. Acesta le-a solicitat negociatorilor să redacteze în prima săptămână a conferinței, deci până sâmbăta viitoare proiectul textului de acord într-o formă cât mai avansată, în așa fel încât, apoi, în a doua săptămână, miniștrii țărilor participante să soluționeze politic punctele delicate rămase.

Sute de mii de oameni au demonstrat în toată lumea, pentru a solicita un acord cât mai ambițios, și pentru a avertiza că planeta este în „stare de urgență climatică”.

Și în Franţa au fost un mare miting la Paris, dar acesta a degenerat în ciocniri între forțele de ordine și manifestanți, pe fondul interdicției adunărilor publice ce este încă în vigoare după atacurile teroriste. Poliția a anunțat că a făcut 200 de arestări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-29

TAGURI: iohannis, conferinta, schimbari climatice, paris
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BASTANE ?
30 Noi 2015

Iar la Sibiu si Sebes - Alba se taia padurile intr-o veselie , de Austrieci cu care ai facut revelionul . Sau primarul de la Selimbarg care a distrus ssi furat toata comuna .
FILODENDRON
30 Noi 2015

Copacul de la Cotroceni va salva lumea :)))))
Random imageUltimele stiri


loading...