2019-03-25 03:53


Iohannis, la deschiderea Olimpiadei Internaţionale de Matematică: Nu toţi copiii au oportunitatea de a accesa o educaţie de calitate

 |  11:13
Iohannis, la deschiderea Olimpiadei Internaţionale de Matematică: Nu toţi copiii au oportunitatea de a accesa o educaţie de calitate

Matematica şi materiile din categoria Ştiinţe sunt esenţiale în construcţia curriculară, încă din timpul educaţiei timpurii, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, duminică, la deschiderea celei de-a 59 ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (IMO).

Cu această ocazie, şeful statului a vorbit despre importanţa educaţiei în dezvoltarea viitoarelor generaţii şi a acelor societăţi către care omenirea ţinteşte, scrie Agerpres.ro.

"Cred că matematica şi materiile din categoria Ştiinţe, Tehnologie, Inginerii şi Matematică sunt esenţiale în construcţia curriculară încă din timpul educaţiei timpurii, dacă ne dorim să avem în viitor veritabile societăţi ale cunoaşterii. Din nefericire, nu toţi copiii au oportunitatea de a accesa o educaţie de calitate. Este important să lucrăm activ pentru a îmbunătăţi calitatea predării Matematicii pentru cât mai mulţi copii din întreaga lume. Oferindu-le şansa de a învăţa, putem transforma vieţi, economii şi societăţi. Cu cât avem sisteme de educaţie mai eficiente şi mai adecvate noilor generaţii şi societăţilor în care ne dorim să trăim cu atât mai mult contribuim la pacea şi la dezvoltarea pe mapamond", a spus preşedintele Iohannis.

Acesta a subliniat că pentru România este o onoare ca la aniversarea Centenarului Marii Uniri să aibă oportunitatea de a demonstra întregii lumi ataşamentul şi deschiderea către cunoaştere, ştiinţă şi cooperare internaţională.

În acelaşi timp, preşedintele şi-a manifestat speranţa ca în viitor România să devină o destinaţie pentru cercetarea în domeniul Ştiinţelor.

"Cel mai bun mod de a celebra marile reuşite ale trecutului este construirea unui viitor solid pentru tinerele generaţii. Nu există o cale mai potrivită de a face acest lucru decât investirea în educaţie, cooperare transfrontalieră şi dezvoltare durabilă. Sperăm ca România să devină o destinaţie atractivă pentru cercetarea în domeniul Matematicii şi al ştiinţelor care o folosesc şi, de ce nu, să ne vedem - cu o parte dintre voi - studenţi în România sau implicaţi în proiecte de cercetare - cooperare cu parteneri din România", a arătat Iohannis.

Preşedintele le-a transmis celor peste 600 de tineri concurenţi încrederea că vor face parte dintre elitele intelectuale ale ţărilor lor şi ale lumii în general.

"Lucian Blaga, un renumit filosof şi poet român, spunea că 'Matematicianul este îmblânzitorul ce a domesticit infinitul'. În zilele următoare, sunt convins că veţi demonstra această afirmaţie, împingând încă o dată limitele voastre şi ale umanităţii în acest domeniu", a precizat Klaus Iohannis.

Olimpiada Internaţională de Matematică, care se desfăşoară în perioada 3 - 14 iulie, reprezintă cea mai veche şi mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România în anul 1959, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, prin organizarea în ţara noastră a Olimpiadei Internaţionale de Matematică s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări de pe cinci continente.

Printre participanţii la olimpiada de la Cluj de anul acesta se numără şi fiul preşedintelui sirian Bashar al Assad, ceea ce a necesitat măsuri sporite de securitate.

Şeful statului va vizita cu această ocazie şi Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj, unitate sanitară care asigură servicii medicale preventive, curative şi paliative în domeniul oncologic şi care desfăşoară o amplă activitate de învăţământ şi cercetare.

"Prin această vizită, preşedintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a investiţiei în zona sănătăţii şi susţine un model de bună practică în domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanţă", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Cu două zile înainte de vizita preşedintelui, personalul institutului a fost anunţat de eveniment şi a fost sfătuit să se îmbrace "corespunzător", a dezvăluit deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, care a publicat un SMS pe care susţine că l-au primit angajaţii spitalului.

"Duminica, 8 iulie 2018, in jurul orei 12, Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis va face o vizita in cadrul IOCN. Cei care doriti sa il vedeti/cunoasteti sunteti bineveniti.

Chiar daca nu vreti sa il cunoasteti, daca sunteti in institut in jurul orei respective, va rugam sa aveti un comportament si un echipament (halat, papuci, etc) corespunzator", este textul mesajului publicat de deputatul Ungureanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-08

TAGURI: klaus iohannis, cluj, olimpiada internationala de matematica,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
08 Iul 2018

ionanis este ca in vorba cea" Moartea il cauta prin parlament iar el umbla dupa sindrofii"
ANONIM
08 Iul 2018

Aici poate are dreptate palmierul STERP......si ptr ca sa nu aibe copil in situația asta.....al de sus nu le.a dat copii... in schimb nu j.a fost rusine sa VANDA copii.......imi rste SILA de un asemenea specimen de asa zis presedinte....o sluga si papusa manevrata de servicii
ANONIM
09 Iul 2018

Fosta idila din tinerete te decade , pina nu mai esti nimic . Ea ramane in sisten si tu pleci prof la Caracal
ANONIM
09 Iul 2018

bla bla bla periculoasa lighioana
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...