2018-12-12 09:32


Iohannis, plăcerea de 18 secunde. Gafa Departamentului de comunicare de la Cotroceni

 |  20:18
Iohannis, plăcerea de 18 secunde. Gafa Departamentului de comunicare de la Cotroceni

Ar fi fost un tort frumos, cu frișcă și toate cele dacă interviul pe care ARD i l-a luat președintelui României era difuzat integral pe canalul național german de televiziune. După cum se știe deja, a fost dat doar un fragment de 18 secunde. O declarație cât un oftat (lung, e adevărat) într-un material de șase minute despre România, în cadrul emisiunii Europamagazin, în care se vorbea de corupția din țara noastră și, cum altfel, despre alți politicieni măreți de pe la noi: „bürgermeister”-ul „extravagant” Mazăre este principala figură din secvențele publicate, când la DNA, când în paradele pe care le organiza la Mamaia. Dar materialul începe cu condamnarea lui Liviu Dragnea. Tăriceanu este dat vorbind de „excesele și abuzurile” justiției, Vâlcov în cătușe, Udrea la fel, dar apare și Ponta pe un ecran, în timp ce era la Antena 3. Kovesi nu putea să lipsească și îi este dedicat destul de mult, cam cât a primit și Iohannis. Titlul dat acestui material de realizatorii de la Das Erste (Canalul 1, care aparține ARD și este postul public național al Germaniei) este „România: victorii împotriva corupției” (original: Rumänien: Erfolge gegen Korruption).

Departamentul de comunicare de la Cotroceni s-a grăbit să anunțe prin sms ziariștii acreditați la Președinție că un mare interviu cu Iohannis va fi transmis pe televiziunea națională germană. Când colo, varianta integrală a fost pusă de nemți doar pe un profil YouTube.

În plus, nici interviul dat la „New York Times“ și anunțat pe Facebook nu a mai apărut.

Gafe în lanț al unui departament de comunicare care se grăbește să se laude cu realizări inexistente în loc să răspundă atunci când întrebările jurnaliștilor și ale românilor în general se lovesc de poarta Cotrocenilor.

În urmă cu mulți ani, în 1998, la Campionatul mondial din Franța, apărea o reclamă la un hot-dog: imaginea înfățișa un cârnat într-un corn, cu textul 18 cm de plăcere.

Iată că Iohannis a avut și el parte de 18 secunde de plăcere.

Materialul dedicat României în Europamagazin de la Das Erste poate fi urmărit la adresa: http://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/europamagazin/videos/rumaenien-erfolge-gegen-korruption-100.html


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: klaus, iohannis, gafa, departament, cotroceni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...