2018-12-17 02:28


Iohannis: Schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem

 |  18:26
Iohannis: Schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem

Președintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj postat luni pe pagina sa de Facebook, că schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem acum, altfel impactul va deveni negestionabil, cu consecințe ireversibile pentru umanitate și mediul înconjurător.

"Schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem. Dacă nu acționăm acum, impactul va deveni negestionabil, cu consecințe ireversibile pentru umanitate și mediul înconjurător. România s-a angajat încă de anul trecut să contribuie la reducerea nivelului emisiilor de carbon. Prin concentrarea eforturilor pentru a avea o economie cu emisii scăzute, vom deveni mai competitivi, vom crea noi locuri de muncă și vom răspunde mai eficient la provocările legate de securitatea energetică și climatică. La Conferința de la Paris am solicitat, în numele României, acțiuni comune", afirmă șeful statului, în mesajul postat pe o retea de socializare, scrie Agerpres.

De asemenea, președintele Iohannis mai menționează că "reuniunea trebuie să se încheie cu un acord cuprinzător, echitabil și efectiv pentru atingerea obiectivelor agreate de limitare a creșterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius".

La deschiderea Conferinței Părților (COP 21) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, desfășurată   la Paris, au luat parte șefi de stat și guvern din peste 145 de țări.

Miza principală a conferinței programată în perioada 30 noiembrie — 11 decembrie o reprezintă adoptarea unui nou acord internațional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic și aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internațional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambițioase și obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră și să fie în linie cu ultimele descoperiri științifice și tehnologice, potrivit Președinției, informeaza Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-30

TAGURI: Iohannis, schimbari, clima
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
30 Noi 2015

Iar Austrieci tai , taie toate padurile tari si oameni legi stau intorsi cu curu la noi .
Random imageUltimele stiri


loading...