2019-01-19 14:38


Iohannis, SEMNAL puternic pentru magistrați: ”Actul de justiție este pus la ÎNDOIALĂ”

 |  16:24
Iohannis, SEMNAL puternic pentru magistrați: ”Actul de justiție este pus la ÎNDOIALĂ”

Președintele României i-a sfătuit marți pe absolvenții Institutului Național al Magistraturii să nu se lase influențați de tentativa celor care pun la îndoială actul de justiție și i-a asigurat de susținerea sa deplină, dar și a românilor în îndeplinirea misiunii lor.

„Învestirea dumneavoastră în funcție survine într-un moment în care actul de justiție este pus la îndoială public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă în fața legii”, le-a spus șeful statului absolvenților INM, în condițiile în care care era prezent în sala de la Cotroceni și ministrul justiției, Tudorel Toader.

„Sunteți în prima linie a apărării principiilor fundamentale pe care se consolidează orice stat de drept autentic. Nu uitați nici un moment că și de tăria dumneavoastră de caracter depinde bunul mers al justiției din România”, a declarat Klaus Iohannis, conform Digi24.

„În aceste eforturi nu sunteți singuri. Așa cum am transmis și colegilor din promoțiile anterioare, reafirm deplina mea susținere pentru îndeplinirea misiunii dumneavoastră. Alături de noi sunt românii, care și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă, pentru o societate în care corupția este combătută și în care nimeni nu este mai presus de lege, iar drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate”, a fost mesajul transmis de președinte viitorilor magistrați.

„Pentru o națiune care aspiră la un viitor demn, legea și independența celor care se află în slujba justiției nu sunt negociabile și nici tranzacționabile”, a spus președintele. Magistrații reprezintă unul dintre pilonii care nu lasă generațiile să se irosească în permanente și falimentare reînceputuri, a încheiat președintele.

Ceremonia de la Palatul Cotroceni constituie prima întâlnire între Klaus Iohannis şi Tudorel Toader după izbucnirea scandalului privind DNA. La eveniment au fost prezenţi, de asemenea, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, preşedintele CSM, Simona Marcu, preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, procurorul general Augustin Lazăr.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-20

TAGURI: iohannis, semnal, magistrati, justitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
20 Feb 2018

Ce sa raspunda ,pe niste dosare facute la comanda ta? 60 % DIN DOSARE SUNT FAKE
ANONIM
20 Feb 2018

Actul de justitie e pus la inoiala si de oameni corecti si cinstiti nu numai de cei cu probleme. Dar plavanul se face ca nu vede.
ANONIM
20 Feb 2018

URASC INDIVIZDUL HOT NECINST MOLAU SI CU PRIVIRE DE PESTE MORT CARE A AJUNS SEF DE STAT CU AJUTORUL SECURITATII SI CARE ESTE NEDREPT CU POPORUL ROMAN
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Feb 2018

Eu nu pricep o chestie....in ultimii 27de ani cand a fost justitia credibila? intre ce perioada si ce perioada?.....astia care criticati DNA-ul va e dor de PNA-ul lui NASTASE ???????? sau de privatizarile pe un dolar????sau de mineriade????sau de mafia portocalie cu udrea si Cocos??????care dintre ele era perioada pe care o regretati sa pricep si eu....Cat despre DNA nu o fi el perfect dar macar incearca sa faca curatenie....tot o dati de gard cu Johannis care face dosare....ca Johannis vinde copii.......aducati si voi un singur caz de genul asta cu dovezi,sa-l vedem si noi...cum arata un singur copil vandut de Johannis..........(s-ar putea sa va impiedicati de NAstase pe drum si de copiii vanduti de el)....Daca aveti remuscari ptr copii poate intrebati cati copii au fost impuscati in 89,cati copii au fost ciomagiti la mineriade,cati militari in termen au fost mitraliati ca iepurii la Otopeni dupa care cineva vine si spune..ma scuzati ca am impuscat doua autobuze de copii am gresit,luati-va cadavrele,nici o problema nici o pedeapsa....data viitoare promit sa impusc alti fraieri.>>>>Asta e justitie?>>>>inseamna ca va plac crimele nepedepsite,vreti mai multe si mai multe,va distreaza joaca de-a revolutia televizata regia Sergiu Nicolaescu.....Nu trage Dom Lascarica,sunt eu Ghita...revolutionarul de la Belgrad
MEY CUCUVEA!
20 Feb 2018

Nu ne crede PROȘTI pe toți și nu ne jigni inteligența! De când mama dracului e DNA-ul DE PUS ÎN CUI?! Până la urmă, TOTUL SE REZUMĂ LA DNA? DE LA DNA, NU PLEACĂ LA JUDECĂTORIE? HA? Apoi, au fost cazuri când au fost instrumentate BINE de către DNA și date pe la cur de coana Justiție care, în privința unor personaje (știm TOȚI care...) e nu numai oarbă, e și surdă, și proastă și ÎMPIEDICATĂ! Ce mă? Moare DNA-ul fără bușteanu de Kovesi?! Asta vrei să zici? Da ce, confunzi ȘI TU OMUL CU INSTITUȚIA? Apoi, PNA-ul n-a fost transformat în DNA, care e același DRAC, DAR MAI FARDAT? Iar în privința lui Iohanis, las-o dracului că știu mai bine decât tine jurnaliștii de investigația ce-a făcut Vodă Palton, da?
JUDECATA DE APOI
20 Feb 2018

Oare justitia a fost pusă la îndoială ptr ca : 1.nu a condamnat pe cei ce au vândut copii??...2. Nu a condamnat primarii care au eludat legea...3.nu a condamnat si confiscat drepturile obținute pe case luate ilegal...etc......ASEMENEA INDIVID CONSIDERATI CA VA ESTE PRESEDINTE ??II APARA OARE PE ROMANI ?? Cum se numeste un individ care zice ca daca câteva rânduri sunt copiate se numeste PLAGIAT... si cand se constată că 4% s.a plagiat se da ca nu stie ....din cauza scheletilor din dulap nu are COLOANA vertebrală ...DE UN ASTFEL DE INDOVID SANTAKABIL ARE NEVOIE SECURITATE SI DE ACEEA LA PUS LA COTROCENI....DAR AL DE SUS NU DOARME....LA FACUT SA NU AIBE URMASII...SA NU AIBE CINE SA LE DEA O CANA CU APA LA BATRANETE ....DAR POATE STIU CA NU VOR AJUNGE ACOLO !!!
ANONIM
20 Feb 2018

Președintele Iohannis probabil transmite și mesajul politicienilor europeni care sprijină lupta împotriva corupției ?
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Feb 2018

MEY CUCUVEA!>>>>>>>ai impresia ca eu sunt avocatul lui KOVESI?....unde am scris eu numele KoVESI arata-mi si mie te rog......exact cum ai spus si tu.....DNA este o institutie NECESARA...sunt de acord......pentru ca justitia a fost manevrata de politicieni NONSTOP de 27de ani>>>>>>>>Cat despre KOVESI nu e treaba mea chestia asta,e problema presedintelui pe cine numeste >>>Si vrei sa mai stii o chestie?Niciun fel de tara care este STAT DE DREPT nu are instanta "ANTI-MAFIA"..asa ceva se intampla in tarile cu MARI PROBLEME ......unde oamenii sunt omorati ca iepurii si/sau jefuiti de politicieni cu miile si nimeni nu face nimic....unde oamenii emigreaza cu milioanele si nimeni nu face nimic>>>Nu ti se pare ca semanam cu SIRIA LIBIA si IRAK in privinta migratiei?.....sau cu Italia postbelica unde era paradisul coruptiei....chior sa fie cineva sa nu vada toate astea.....si sa vezi cum se duce cate un prapadit la puscarie pentru gainarii de cativa zeci de lei si astia cu miliarde de euro fraude ne zambesc din tot felul de insule?.SiNCER.....AR TREBUI SA iNTRoDUCEM CONFISCAREA EXTINSA IMEDIAT...SI SA RECUPERAM TOATE MILIARDELE (DRACU STIE CATE) FURATE
LEVST.
22 Feb 2018

Generalitati intretinute permanent, nu spun nimic concret, iar la zi ar fi trebuit sa faca o declartie comuna , legata de hemoragia de mari infractori...Dar ei nici macar o vorba de asa ceva, cea ce impune idea ca sunt de acord cu "fuga" din tara cand se ajunge in fata Justitiei, iar aceasta pentru ca insasi ei se simt vizati de situatie, odata ce Justitia va incepe sa scurme si la ei ( dupa ce inceteaza imunitatile) si ei vor juca "fuga din Serai", antemergatorii lor lucreaza din greu-pe 3 continente- sa le asigure "tranzitia" si acomodarea tropicala...
Random imageUltimele stiri

loading...