2019-02-23 15:48


Iohannis, un nou ATAC subtil la PSD: Încă asistăm la politici publice care ignoră principiile bunei guvernări

 |  11:12
Iohannis, un nou ATAC subtil la PSD: Încă asistăm la politici publice care ignoră principiile bunei guvernări

Preşedintele Klaus Iohannis spune, într-un mesaj transmis la prezentarea raportului de activitate al Consiliului Concurenţei pentru anul 2017, că anul trecut a adus şi contribuţii concrete în sectoare precum cel financiar-bancar, energetic, al asigurărilor sau cel medical, însă rămân unele bariere şi practici economice care nu pot fi trecute cu vederea şi încă asistăm la politici publice care ignoră principiile bunei guvernări, inclusiv necesitatea protejării concurenţei şi acest fapt trebuie să înceteze. În ultimă instanţă, sectorul public are obligaţia să se supună aceloraşi exigenţe ca şi cel privat, a mai transmis Iohannis.

În mesajul său, Iohannis a felicitat Consiliul Concurenţei pentru modul în care îşi îndeplineşte rolul de a susţine un mediu de afaceri corect, centrat pe principiile economiei de piaţă şi a spus că România are nevoie de politici publice sustenabile şi predictibile, de instituţii solide, bine ancorate în realităţile economiei de piaţă şi care, înainte de toate, sunt orientate către bunăstarea oamenilor pe termen lung, concomitent cu o evoluţie sănătoasă a mediului de afaceri.

"Concurenţa loială mobilizează iniţiativele antreprenoriale şi încurajează actorii economici, fie autohtoni sau străini, să contribuie la prosperitatea economică a României. Tocmai de aceea, autoritatea în domeniu are un rol major în consolidarea şi dezvoltarea pieţelor din ţara noastră, contribuind la stimularea eficienţei, inovaţiei şi fair-play-ului economic, ceea ce este fundamental pentru o economie deschisă şi tot mai racordată la piaţa unică europeană. (...) Anul 2017 a adus şi contribuţii concrete în sectoare precum cel financiar-bancar, energetic, al asigurărilor sau cel medical. Reglementările în aceste domenii au un impact direct şi benefic asupra consumatorilor şi asupra competitivităţii mediului de afaceri", a transmis Iohannis.

El a spus că rămân unele bariere şi practici economice care nu pot fi trecute cu vederea şi că încă asistăm la politici publice care ignoră principiile bunei guvernări, inclusiv necesitatea protejării concurenţei şi acest fapt trebuie să înceteze, iar în ultimă instanţă, sectorul public are obligaţia să se supună aceloraşi exigenţe ca şi cel privat.

"În calitatea sa de apărător al principiilor pieţei libere, Consiliul Concurenţei este cel căruia îi revine sarcina de a indica ceea ce este corect să se petreacă în economia de piaţă. Astfel, este esenţial ca toţi actorii pieţei libere să îşi înţeleagă rolul şi atribuţiile într-un cadru caracterizat de reguli simple şi clare, căci doar astfel poate fi guvernat eficient un mediu economic complex. Eficienţa autorităţilor de reglementare derivă, în foarte mare măsură, din gradul lor de independenţă instituţională, iar acest principiu este obligatoriu să fie respectat în continuare, şi nu doar în privinţa concurenţei. Menţinerea independenţei faţă de actorii din economie şi politică rămâne vitală pentru credibilitatea şi eficienţa instituţiei", a mai arătat Iohannis în mesajul său.

Potrivit acestuia, integrarea eficientă a Românei pe piaţa unică europeană - inclusiv, cât mai curând posibil, în Zona Euro - nu poate avea loc în lipsa unui mediu concurenţial performant, care să stimuleze competitivitatea şi creşterea economică sustenabilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-19

TAGURI: klaus iohannis, psd, consililul concurentei,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EMIGRANTUL
19 Apr 2018

Este OARE poporul roman un popor de sinucigasi…??? Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi. De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate ,progresiste, NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC si de VOLUNTARIAT care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata daca mai putem si cat mai avem ce. Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive, toxice existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general-national. UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VECURI VOR SA VA VADA…???...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...