2017-01-25 03:36


Ion Iliescu şi Traian Băsescu fac portrete-robot. Profilul viitorului preşedinte: un om cult

 |  19:09
Ion Iliescu şi Traian Băsescu fac portrete-robot. Profilul viitorului preşedinte: un om cult
Deşi au poziţii politice diamentral opuse, Traian Băsescuşi Ion Iliescu creionează viitorului preşedinte al României acelaşi portret.Atât actualul şef al statului, cât şi fostul preşedinte afirmă că viitorulocupant al fotoliului de la Cotroceni trebuie să fie un om cult.

Traian Băsescu a făcut miercuriportretul candidatului la preşedinţie care, în opinia sa, va întruni voturileromânilor la viitoarele alegeri. El a indicat un om care să nu mai fie un şefde stat jucător, ci unul „cu o greutate culturală considerabilă”. Întrebatîntr-o emisiune televizată la 10 TV pe cine vede la Cotroceni drept viitorpreşedinte, Băsescu a afirmat: „va fi un om care nu este acum în primalinie”. „Nu-lştiu, deşi am în cap o listă, însă este clar că după Ion Iliescu, după EmilConstantinescu, după mine, românii vor vrea un alt tip de preşedinte decât ceitrei. Sunt convins că nu mai vor un preşedinte-jucător, un preşedinte implicatcare să preseze pe Guvern. Sunt convins că nu vor nici un preşedinte tolerantca Ion Iliescu, «lasă, ne facem că nu vedem». Nu mai spun de EmilConstantinescu, fiindcă iar se supără pe mine. Deci cred că românii vor vreaaltceva”,a precizat Băsescu. Preşedintele a mai precizat că nu credecă noul şef al statului ar putea fi o femeie, întrucât în acest moment o femeienu ar avea şanse electorale.

La o zi după afirmaţiile lui TraianBăsescu a fost şi rândul lui Ion Iliescu să spună că următorul preşedintetrebuie să fie un om cult. Întrebat dacă viitorul preşedinte al României va fi un omde cultură, aşa cum a susţinut Traian Băsescu, Ion Iliescu a spus: „Unom cult trebuie să fie, un om instruit, un om format şi un om care săaibă puţină carte şi să aibă facilitatea dialogului cu toată lumea, cu toatecategoriile”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TRUBADUR
02 Iul 2011

Si eu am vazut "profilul" viitorului presedinte si cred ca in acel contur se incadreaza perfect Medvedev. Numai ca el e mai mult decat descrierea lui Ili.
Random image