2019-02-23 04:49


Iranul ameninţă că va ucide generali americani

 |  18:39
Iranul ameninţă că va ucide generali americani

Unlider al Gardienilor Revoluţiei promite că generalii americani vor fi ţintiţişi ucişi ca răzbunare faţă de atacurile, comise săptămâna trecută, împotriva adoi cercetători iranieni din domeniul nuclear, o ameninţare care trebuie luatăîn serios, potrivit unor experţi citaţi de Fox News.

Comandantal Forţelor Basij din cadrul Gardienilor Revoluţiei, generalul de brigadăMohammad Reza Naghdi, a fost citat spunând, într-un discurs postat pe un siteiranian, că "americanii şi sioniştii murdari trebuie să nu creadă că,omorându-ne oamenii de ştiinţă, pot deturna naţiunea noastră de la caleajihadului şi că ne pot speria".

Unsite al Gardienilor Revoluţiei a publicat discursul comandantului ForţelorBasij, anunţând că generalii americani vor muri. "Vom marca locurile despânzurătoare ale generalilor americani şi sionişti şi vom afla carespânzurătoare a fost o răzbunare faţă de vărsarea sângelui marelui nostrumartir, doctor Majid Shahriari", a continuat acesta.

AtâtShahriari, care conducea eforturile contra virusului informatic Stuxnet, ce aafectat programul nuclear iranian, cât şi un alt om de ştiinţă, FereidounAbbasi, au fost atacaţi simultan, la Teheran, săptămâna trecută. Shahriari afost ucis pe loc, iar Abbasi, care a fost personal sancţionat de ONU pentruimplicarea în programul nuclear iranian, a fost rănit, dar a reuşit să scape.

RezaKhalili, un fost spion CIA care a părăsit Iranul, a descoperit primulcomentariile. "Statele Unite ar trebui să fie îngrijorate din cauzaacestei ameninţări", a spus el. Jim Philips, expert în politici pentruOrientul Mijlociu, în cadrul Heritage Foundation, şi Alireza Nader, expert pentruIran în cadrul RAND Corporation, au declarat că Iranul lansează adeseoriameninţări "bizare", dar sunt de acord că aceasta trebuie consideratăo ameninţare serioasă şi credibilă, pentru că vine direct din partea luiNaghdi.

"Estesemnificativ că acest comandant a făcut ameninţări specifice", a declaratNader. "De obicei, aceste ameninţări sunt luate cu precauţie, dar există oîntreagă istorie a răzbunării regimului iranian contra forţelor americane înmod acoperit, mai ales în Irak", a adăugat el. Însă un purtător de cuvântal Departamentului Apărării a declarat că militarii nu sunt la curent cuaceastă ameninţare. Maiorul Chris Perrine a precizat că "în privinţasecurităţii sunt luate măsuri potrivite, conform circumstanţelor",exprimându-şi încrederea că securitatea poziţiilor americane în regiune estepotrivită.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...