2017-01-22 20:28


Iranul ameninţă cu represalii dure

 |  19:25
Iranul ameninţă cu represalii dure

Comandantul adjunct al corpului de elită Garda Revoluţioară, Hossein Salami, a declarat că Iranul va ataca orice ţară care va lansa un atac împotriva sa, scrie Reuters, care citează un material difuzat de agenţia Fars.

Salami a declarat că „orice loc folosit de duşman pentru operaţiuni ostile împotriva Iranului va fi ţinta unor atacuri de represalii ale forţelor noastre armate”. Acesta a făcut afirmaţiile cu ocazia desfăşurării unor manevre militare de către Garda Revoluţionară a Iranului.

Manevrele survin în contextul escaladării tensiunilor pe marginea programului nuclear al Teheranului, supus unor sancţiuni drastice din partea puterilor Occidentale. Iranul a ameninţat că va închide accesul prin strâmtoarea Ormuz, prin care trece circa 35% din cantitatea de petrol transportată pe cale maritimă în lume.

Statele Unite ale Americii şi Israelul au ameninţat că, dacă Iranul nu va renunţa la programul său nuclear, nu exclud lansarea unor atacuri aeriene asupra facilităţilor nuclare ale acestora. Regimul de la Teheran susţine că programul său atomic este destinat în exclusivitate scopurilor civile. Astfel, ministrul iranian al Petrolului, Rostan Qasemi, a afirmat că Iranul nu va opri programul său nuclear, chiar şi în ciuda instituirii unui embargou asupra exporturilor sale de petrol. „Nu vom abandona programul nostru nuclear just, chiar dacă nu vom mai putea vinde nici o picătură de petrol”, a declarat Qasemi. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03

TAGURI: Iran, petrol, atac, Garda_RevolutionaraComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image