2017-01-20 16:01

POLITICA


Iranul anunţă că a arestat peste zece spioni care lucrau pentru Israel

 |  18:59
Iranul anunţă că a arestat peste zece spioni care lucrau pentru Israel

Peste "zece spioni" care lucrau pentru Israel au fostarestaţi, a anunţat marţi ministrul iranian al Informaţiilor, HeydarMoslehi, într-o conferinţă de presă difuzată de televiziunea de stat,relatează AFP.

"Peste zece persoane cu legături cu diversereţele (ale serviciilor de informaţii israeliene) au fost arestate", adeclarat Moslehi, care a făcut câtva precizări asupra acesteioperaţiuni, aunţată luni de ministerul său.

"Infiltrându-se în sistemul de informaţii al Mossad (în Iran),Republica Islamică a reuşit să identifice şi să supravegheze reţelele(Mossad-ului), cărora le-a dat o lovitură dură", a declarat el.

"Obiectivul inamicilor nu-l constituie doar instalaţiile nucleare(...), documentele noastre şi informaţiile arătând că regimul sionistvizează orice progres ştiinţific" al Iranului, a adăugat el.

În cadrul conferinţei de presă au fost prezentate jurnaliştilor armeşi computere "confiscate" de serviciile de informaţii iraniene.

Ministerul Informaţiilor a anunţat luni că a anihilat o reţea careactiva pentru Mossad-ul israelian, afirmând că între persoanelearestate se află şi unul dintre cei care au coordonat atentatul în carea fost ucis un cercetător iranian în domeniul nuclear, Massoud AliMohammadi, în ianuarie 2010, la Teheran.

Site-ul televiziunii de stat a publicat luni seara declaraţiiatribuite acestui bărbat, identificat ca fiind Majid Jamali Fash şicalificat ca "principalul element" vinovat de acest atentat.

Majid Jamali Fash a declarat că s-a întâlnit cu "mai mulţi ofiţerisuperiori israelieni" şi a fost antrenat "lângă Tel-Aviv" în vedereaasasinării lui Massoud Ali Mohammadi, un important fizician nuclear,care preda la Universitatea din Teheran, şi care lucra, de asemenea,pentru Gardienii Revoluţiei, elita forţelor armate iraniene. Acestatentat a fost imediat atribuit de Teheran "mercenarilor" din cadrulserviciilor de informaţii israeliene şi americane.

Un oficial din cadrul programului nuclear iranian a fost ucis, iarun altul rănit, în alte două atentate, la sfârşitul lui noiembrie, laTeheran. Şi aceste două atentate au fost atribuite, de autorităţileiraniene, Mossad-ului şi Agenţiei Centrale americane de Informaţii(CIA).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image