2017-01-17 04:58

POLITICA


Iri vrea la Primăria Capitalei

 |  21:00
Iri vrea la Primăria Capitalei

Irinel Columbeanu lasă în urmă apariţiile mondene şi schimbă foaia. Vrea să fie primarul Bucureştiului. Acesta a ales să îşi anunţe intenţia de a candida la Primăria Capitalei prin intermediul unei înregistrări postate pe YouTube.

Pentru că anul 2012 este an electoral, Irinel Columbeanu a ales să îşi anunţe intenţia de a candida la Primăria Capitalei într-un mod inedit, pe YouTube, filmându-se cu webcamul. Aflat în vila sa de la Izvorani, acesta s-a filmat şi a postat înregistrarea pe YouTube pe 2 ianuarie 2012, sub contul „columbeanu2012”. Iată, redarea în scris a înregistrării care a făcut vâlvă în cursul zilei de ieri.

„Stimaţi concitadini, 2012 şi munca au început. Îndrăznesc să încerc să vă captez atenţia doar pentru câteva minute, mizând nu pe vreo curiozitate mondenă, ci numai şi numai pe înţelepciunea dumneavoastră. Fără afiliere la vreuna dintre formaţiunile politice ale ţării noastre, fără vreun suport favorizant din partea nici unui trust media şi fără nici un fel de obligaţie faţă de vreun grup prezent sau viitor de interese private, ca simplu cetăţean al Bucureştiului, am curajul să mă înscriu în competiţia de a obţine anul acesta, din partea dumneavoastră, încrederea necesară viitorului primar general al Capitalei pentru următorii patru ani”.

Columbeanu a declarat ulterior la un post de televiziune că apariţiile sale mondene cu fosta sa soţie îi conferă un real avantaj în cursa electorală. În cursa pentru fotoliul de primar, potrivit acestuia, mizează şi pe „un pic de inteligenţă”, precum şi pe faptul că nu este afiliat politic. Milionarul a mai anunţat că are planuri mari pentru municipalitate, dorind să facă din Bucureşti „cel mai curat centru de afaceri”. De menţionat că Irinel Columbeanu are afaceri în Bucureşti. Acesta a mai subliniat că maidanezii sunt printre priorităţile bucureştenilor, dar sunt una dintre problemele care trebuie rezolvate cu omenie, nu cu câinoşenie. Interesantă este o ipoteză pe care a avansat-o, conform căreia o soluţie pentru rezolvarea problemelor locuitorilor din Bucureşti este „o colaborare cu prieteni de-ai noştri din alte ţări. Nu e vorba neapărat de o înfrăţire fizică, dar este nevoie de o conectare la circuitele economice aducătoare de beneficii pentru municipalităţi cu oraşe un pic mai avansate decât noi”.

Ce spun analiştii politici?

Contactat de noi, Alfred Bulai, profesor universitar, specialist în sociologie electorală, a declarat cu privire la anunţul candidaturii electorale: „Este o glumă făcută de sărbători, fără îndoială, se plictiseşte domnul Columbeanu. Pe lângă asta, mai este şi lipsa de vizibilitate pe care nu o mai are, ca pe vremurile în care tot apărea cu soţia sa. Aşadar, ca să capteze atanţia, vine în faţa opiniei publice cu astfel de glume. Ca să nu mai spunem că şi-a anunţat candidatura pe YouTube, canal pe care postează toţi puştii de 12 ani filmuleţe cu maşinuţe de la bâlci sau diverse momente amuzante, postate apoi de televiziuni. Dacă era o chestie serioasă, îşi anunţa candidatura altfel, că doar are bani”. În acelaşi timp, sociologul a ţinut să completeze că, în opinia sa, Columbeanu nu are şanse să fie votat de electorat, mai ales în urma statutului căpătat din urma scandalurilor mondene în care a fost implicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

TAGURI: Irinel_ Columbeanu, candidatura_independenta, Primaria_Bucuresti, YoutubeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image