2016-12-08 09:57

POLITICA


Israelul, liderul apărării împotriva atacurilor cibernetice

 |  18:49
Israelul, liderul apărării împotriva atacurilor cibernetice

Un raport realizat de McAfee în colaborare cu un tink-tank de la Bruxelles arată că Israelul, Finlanda şi Suedia sunt cele mai pregătite ţări capabile să se apere împotriva atacurilor cibernetice. Israelul a impresionat experţii, pentru că face faţă la peste 1.000 de atacuri cibernetice la fiecare minut. Cu toatea acestea, nici o ţară nu a primit maximul de cinci stele. Finlanda, Suedia şi Israelau primit patru stele jumătate, urmate de SUA, Germania, Estoniaşi Spania cu patru stele. Cel mai rău stă Mexicul, care a primit două stele, în timp ce Brazilia, Indiaşi România au primit două stele jumătate. Raportul Cyber Defense arată că 57% dintre experţii din domeniu consideră că ne aflăm într-o "cursă a înarmării" în domeniul cyber-security, iar peste o treime spun că în prezent domeniul securităţii informatice este mai important decât mijloacele convenţionale de apărare, cum ar fi rachetele.Raportul a concluzionat că schimbul mai mare de informaţii la nivel global este necesar pentru  a face faţă ameninţărilor, dar că acest lucru presupune schimbarea gândirii militare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: McAfee, atacuri cibernetice, pregătire, apărare, Israel, Sudeia, Finlanda, raport, Cyber DefenseComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

26 şi 27 noiembrie, Cluj Napoca. Începe pregătirea pentru Trofeul Carpaţi Loturile A şi B ale naţionalei de handbal feminin a României, în total 42 de jucătoare, se vor... 20 Noi 2016 | (3)
Avertisment Europol: ISIS pregătește atacuri în Europa Gruparea Statul Islamic plănuieşte noi atacuri teroriste în Europa în viitorul apropiat, a... 02 Dec 2016 | (0)