2016-10-25 13:36

POLITICA


Israelul, liderul apărării împotriva atacurilor cibernetice

 |  18:49
Israelul, liderul apărării împotriva atacurilor cibernetice

Un raport realizat de McAfee în colaborare cu un tink-tank de la Bruxelles arată că Israelul, Finlanda şi Suedia sunt cele mai pregătite ţări capabile să se apere împotriva atacurilor cibernetice. Israelul a impresionat experţii, pentru că face faţă la peste 1.000 de atacuri cibernetice la fiecare minut. Cu toatea acestea, nici o ţară nu a primit maximul de cinci stele. Finlanda, Suedia şi Israelau primit patru stele jumătate, urmate de SUA, Germania, Estoniaşi Spania cu patru stele. Cel mai rău stă Mexicul, care a primit două stele, în timp ce Brazilia, Indiaşi România au primit două stele jumătate. Raportul Cyber Defense arată că 57% dintre experţii din domeniu consideră că ne aflăm într-o "cursă a înarmării" în domeniul cyber-security, iar peste o treime spun că în prezent domeniul securităţii informatice este mai important decât mijloacele convenţionale de apărare, cum ar fi rachetele.Raportul a concluzionat că schimbul mai mare de informaţii la nivel global este necesar pentru  a face faţă ameninţărilor, dar că acest lucru presupune schimbarea gândirii militare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: McAfee, atacuri cibernetice, pregătire, apărare, Israel, Sudeia, Finlanda, raport, Cyber DefenseComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ministrul Educației: ”Pregătirea celor care vor să devină profesori este precară” Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat, miercuri, că pregătirea actuală a cadrelor... 19 Oct 2016 | (2)
Ministrul Apărării: Nu au fost anul acesta încălcări neautorizate ale spațiului aerian al României Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat, vineri, că nu au fost anul acesta... 07 Oct 2016 | (0)