2016-12-11 08:14

POLITICA


Israelul trebuie să se pregătească pentru un atac în Iran

 |  15:53
Israelul trebuie să se pregătească pentru un atac în Iran

Iranul poate să producă patru bombe atomice, a afirmat şeful serviciilor de informaţii militare israeliene, generalul Aviv Kochavi. În context, generalul-locotenent Benny Gantz, şeful Statului Major al armatei israeliene, a avertizat că Israelul trebuie să exploateze capacităţile sale ofensive pentru a "perturba acţiunile" programului nuclear iranian în cazul în care sancţiunile economice nu dau rezultatul aşteptat. Potrivit acestuia, nu există nici o îndoială că Iranul construieşte o bombă nucleară, ceea ce reprezintă o problemă pentru întreaga lume. El a adăugat că Israelul trebuie să fie dispus să angajeze „capacităţi impresionante militare” dacă este necesar. Comentariile lui Gantz au venit într-un moment în care se joacă numirea noului şef al forţelor aeriene, o decizie care a fost amânată în urma tensiunilor între conducerea politică şi militară. Premierul Netanyahu ar face presiuni pentru un candidat care ar favoriza o lovitură israeliană asupra obiectivelor nucleare iraniene, în timp ce Gantz ar susţine un opozant al unei astfel de mişcări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: Israel, Benny Gantz, armată, atac, Stat Major, Netanyahu, Herzliya, Iran, bombă nuclearăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Atac terorist cu peste 70 de morți lângă Bagdad Cel puțin 70 de persoane au decedat, inclusiv peste zece pelerini șiiți din Iran, în urma unui... 24 Noi 2016 | (0)
Statul Islamic a revendicat atacul de la Universitatea din Ohio Organizația jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul de luni de la Universitatea de stat din... 29 Noi 2016 | (0)