2018-12-12 05:03


Iulia Timoşenko, anchetată pentru crimă

 |  08:28
Iulia Timoşenko, anchetată pentru crimă

O nouă acuzaţie reduce şi mai mult speranţele că Iulia Timoşenko ar putea fi eliberată în curând și vizează implicarea fostul premier al Ucrainei într-un caz de crimă la comandă. Procurorii verifică acuzaţiile potrivit cărora Timoşenko ar fi fost implicată în uciderea unui parlamentar şi om de afaceri în 1996.

După ce a aprobat un contract privind importul de gaze naturale cu Rusia pe 11 octombrie 2009, Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare, la începutul acestei luni, pentru abuz de putere.

Acest proces ar putea dura luni, mai ales că fostul premier ucrainean a făcut recurs.

Condamnarea Iuliei Timoşenko a fost criticată atât de SUA, cât și de UE, ca fiind instrumentată politic. În semn de protest UE a amânat o vizită-cheie la Bruxelles a preşedintelui Viktor Ianukovici şi a avertizat că, atâta timp cât Timoşenko rămâne în închisoare, nu va semna un acord de asociere cu Kievul.

' Trebuie să spunem oamenilor dacă o crimă a fost comisă, dacă o persoană a fost ucisă cu banii lui Timoşenko, dacă o comandă (de a ucide) a fost dată (…) Aceste informaţii trebuie verificate', a precizat adjunctul procurorului general, Renat Kuzmin, într-un talk-show, vineri seara. Purtătoarea de cuvânt a Iuliei Timoşenko a afirmat că 'încercările lui Ianukovici de a scăpa de oponenţii săi politici nu cunosc limite'. Acuzaţiile au fost respinse și calificate drept 'baliverne' de biroul Iuliei Timoşenko, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-06

TAGURI: Iulia Timoşenko, crimă
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...