2016-12-05 04:40

POLITICA


Iulia Timoşenko ar putea fi graţiată de Ianukovici, dacă îi va cere acest lucru

 |  09:21

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, aflată în prezent în închisoare, ar putea fi graţiată de preşedintele Viktor Ianukovici, daca aceasta îi va cere acest lucru.

Anunţul a fost făcut chiar de şeful de stat ucrainean, care a precizat că după încheierea procedurii în casaţie, „poate exista un act de graţiere”. Ianukovici a mai precizat că „această procedură se declanşează printr-o cerere a persoanei condamnate, adresată preşedintelui, existând existând o comisie pe lângă preşedinte care examinează aceste probleme. Va trebui, conform Constituţiei, să examinăm această solicitare şi să luăm o decizie”.

Reacţia Iuliei Timoşenko nu a apărut încă, opoziţia din Ucraina precizând că din moment ce consideră că fostul premier este nevinovat, nu poate să ia în considerare apelarea la graţiere, precizează Mediafax.

Iulia Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în urma semnării unui contract de import al gazelor din Rusia. Apelul ex-premierului, care este şi lidera opoziţiei din Ucraina, a fost respins în luna decembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-21

TAGURI: Ianukovici gratiere, eliberare Timosenko, premier Timosenko, Iulia Timosenko, Viktor IanukoviciComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Decizie amânată în cazul eliberării lui Dan Voiculescu Comisia de eliberare condiţionată a Penitenciarului Rahova a amânat cu 10 luni o decizie în... 25 Noi 2016 | (1)
Dan Voiculescu ar putea fi eliberat în curând Deşi a primit o condamnare la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul ICA,... 23 Noi 2016 | (2)