2017-01-18 09:58

POLITICA


Iulia Timoşenko ar putea fi graţiată de Ianukovici, dacă îi va cere acest lucru

 |  09:21

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, aflată în prezent în închisoare, ar putea fi graţiată de preşedintele Viktor Ianukovici, daca aceasta îi va cere acest lucru.

Anunţul a fost făcut chiar de şeful de stat ucrainean, care a precizat că după încheierea procedurii în casaţie, „poate exista un act de graţiere”. Ianukovici a mai precizat că „această procedură se declanşează printr-o cerere a persoanei condamnate, adresată preşedintelui, existând existând o comisie pe lângă preşedinte care examinează aceste probleme. Va trebui, conform Constituţiei, să examinăm această solicitare şi să luăm o decizie”.

Reacţia Iuliei Timoşenko nu a apărut încă, opoziţia din Ucraina precizând că din moment ce consideră că fostul premier este nevinovat, nu poate să ia în considerare apelarea la graţiere, precizează Mediafax.

Iulia Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în urma semnării unui contract de import al gazelor din Rusia. Apelul ex-premierului, care este şi lidera opoziţiei din Ucraina, a fost respins în luna decembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-21

TAGURI: Ianukovici gratiere, eliberare Timosenko, premier Timosenko, Iulia Timosenko, Viktor IanukoviciComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image