2019-01-16 20:37


Iulia Timoşenko transferată din închisoare la o clinică din Harkiv

 |  11:45
Iulia Timoşenko transferată din închisoare la o clinică din Harkiv

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată în detenţie, a fost transferată din închisoare la o clinică din Harkiv, pentru a putea primi tratamentul recomandat de medici, a anunţat Serviciul penitenciarelor din Ucraina, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

"Timoşenko a sosit la clinica (Ukrzalizniţi din Harkiv), unde va fi supusă unui tratament recomandat de doctorii germani şi ucraineni", a precizat vineri Serviciul penitenciarelor, într-un comunicat.

Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko s-a deteriorat după ce a fost arestată, în august 2011, aceasta anunţând că nu mai este în măsură să participe la audierile de la tribunal, din cauza durerilor de spate.

O echipă de medici germani, care a examinat-o pe Timoşenko în aprilie, a confirmat că fostul premier nu poate participa la proces.

Iulia Timoşenko transferată din închisoare la o clinică din Harkiv
zoom

Ea a refuzat în mod repetat tratamentul în penitenciarul unde ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz în funcţie, în cazul contractelor semnate în 2009 cu Rusia în domeniul gazelor, potrivit Mediafax.

Timoșenko este acuzată într-un nou caz de tentativă de deturnare a 405 milioane de dolari din fonduri guvernamentale în anii '90, pe când conducea compania de stat United Energy Systems. Timoşenko îşi susţine în continuare nevinovăţia în ambele cazuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-10-06

TAGURI: iulia_timosenko, harkiv, inchisoare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...