2017-01-24 03:08


James Murdoch ar putea fi inculpat de ambele părţi ale Atlanticului

 |  18:11
James Murdoch ar putea fi inculpat de ambele părţi ale Atlanticului
Ca şi cum scandalul în care imperiulmediatic deţinut de familia Murdoch este implicată nu este suficient,moştenitorul direct al lui Rupert Murdoch, James, ar putea să apară în faţatribunalelor britanice şi americane. Publicaţia „The Guardian” notează căacuzaţiile potrivit cărora James Murdoch şi-a asumat acţiunile de interceptarea telefoanelor şi de mituire a unor ofiţeri de poliţie britanici îl faceligibil de a apărea în faţa judecătorilor atât în Marea Britanie, cât şi înţara sa de origine - Statele Unite ale Americii.

James Murdoch şi News Corporation arputea fi aduşi în faţa justiţiei de ambele părţi ale Atlanticului, riscândcondamnări penale, amenzi usturătoare şi o îngheţare a investiţiilor. Pentrufiul şi moştenitorul deţinătorului imperiului mediatic al familiei Murdoch, oeventuală condamnare ar însemna şi diminuarea şanselor de a prelua frâieleafacerilor familiei după decesul tatălui său. James este actualmente directorulexecutiv adjunct al operaţiunilor News Corporation. El este acuzat că a sabotatParlamentul Marii Britanii prin faptul că a interceptat convorbiri telefoniceale cetăţenilor acestei ţări şi că a mituit ofiţeri de poliţie cu sume de până la100.000 de lire sterline.

Compania americană News Corporation,care a deţinut publicaţia News of the World, ar putea fi inculpată în SUA subincidenţa Actului Practicilor de Corupţie în Străinătate (FCPA). În MareaBritanie, acuzaţiile la adresa companiei americane sunt justificabile prinactul care reglementează puterile de investigare, adoptat în 2000, careinterzice intercepţiile telefonice. Aducerea News Corporation în faţa justiţieiprin invocarea FCPA s-ar putea realiza mult mai uşor decât inculparea lui JamesMurdoch. Până la descoperirea unor dovezi solide că acesta a fost implicatdirect în acţiunile de mituire ale forţelor de ordine, împotriva sa nu se potemite acuzaţii. „Dacă afirmi că nu ai avut cunoştinţă despre aşa ceva, atunciai un bun motiv de a-ţi susţine nevinovăţia”, afirmă profesorul Mike Koehler,un expert în domeniul FCPA. În opinia mai multor directori executivi aicompaniilor media din New York, oricare ar fi deznodământul incriminării NewsCorporation sub incidenţa FCPA, şansele lui James Murdoch de a-i succedetatălui său sunt aproape zero în momentul de faţă, mai notează The Guardian.Potrivit unor surse citate de site-ul publicaţiei, cele mai mari şanse de aprelua destinele imperiului mediatic le are Chase Carey, directorul operaţionalal companiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image