2018-12-13 20:01


Janos Ader, noul preşedinte al Ungariei

 |  13:06
Janos Ader, noul preşedinte al Ungariei

Janos Ader a fost ales miercuri preşedinte al Ungariei de către Parlament, cu 262 de voturi pentru. Propus de alianţa de guvernare Fidesz - creştin-democraţi, Janos Ader a fost singurul candidat pentru funcţia de şef al statului.

Candidatura lui Janos Ader a fost singura depusă până vineri dimineaţa, termenul limită, fiind înaintată de 262 de deputaţi ai alianţei de guvernare. Desemnarea lui Ader, cofondator al Fidesz şi membru al Parlamentului European, pentru funcţia de şef al statului, a fost anunţată la 16 aprilie de către premierul Viktor Orban.

Un candidat, pentru a deveni preşedinte, trebuie să întrunească două treimi dintre voturile exprimate în legislativul cu 386 de locuri, în care coaliţia de guvernare deţine 263 de mandate, iar în cazul unui eşec un nou vot va fi organizat în ziua următoare.

Până când noul preşedinte va prelua mandatul, la opt zile de la alegere, adică la 10 mai, în conformitate cu Constituţia, atribuţiile de şef de stat vor fi îndeplinite de Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului.

Janos Ader a fost ales preşedinte al Ungariei după demisia lui Pal Schmitt în urma unor acuzaţii de plagiat, la începutul lunii aprilie, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02

TAGURI: Janos_Ader, preşedinte, Ungaria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...