2018-12-17 17:23


Japonia reporneşte reactoarele nucleare

 |  12:26
Japonia reporneşte reactoarele nucleare

Japonia va reporni câteva reactoare nucleare, pentru prima dată de la catastrofa naturală care a devastat în martie anul trecut nord-estul arhipelagului nipon provocând avarierea gravă a centralei atomice Fukushima-Daiichi.

 

Toate cele 50 de reactoare nucleare japoneze oprite din motive de securitate în primăvara lui 2011. Opoziţia exprimată de opinia publică privind folosirea energiei nucleare rămâne la un nivel ridicat, deşi guvernul insistă că de redeschiderea unităţilor depinde relansarea economică a ţării.

 

Primarul din Ohi a anunţat joi că a semnat planul de reluare a activităţii la cele două reactoare din oraş. Propunerea urmează să fie aprobată de guvern iar repunerea lor în funcţiune ar putea avea loc sâmbătă, potrivit mass-media japoneze.

 

Pentru redeschiderea reactoarelor nu este nevoie de aprobarea autorităţilor locale, însă guvernul a solicitat acest lucru deoarece problema este una extrem de sensibilă în ochii opiniei publice.

 

Aproximativ o treime din necesarul de curent electric al Japoniei provenea de la centrale nucleare, înaintea catastrofei naturale de la 11 martie - un cutremur de nouă grade urmat de tsunami.

 

Premierul Yoshihiko Noda a dat asigurări că executivul a luat toate măsurile ce se impun şi la cele două reactoare din prefectura Fukui, unde se află Ohi, nu vor exista scurgeri radioactive chiar în cazul producerii unui nou seism la fel de puternic precum cel de anul trecut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-18

TAGURI: japonia, centrale nucleare, fukushima
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...