2019-01-21 22:53


Jean-Marc Ayrault: Muncă de convingere pentru aderarea României la Schengen

 |  09:24
Jean-Marc Ayrault: Muncă de convingere pentru aderarea României la Schengen

Jean-Marc Ayrault a declarat că ţara sa va duce "muncă de convingere" pe lângă partenerii săi în ce priveşte chestiunea aderării României la Spaţiul Schengen, premierul francez vorbind totodată despre libertatea de circulaţie la frontierele aeriene, într-o primă etapă.

"Am discutat deja această problemă cu domnul Victor Ponta în timpul vizitei sale în aprilie, dorinţa României. Am propus ca România să procedeze în mai multe etape. Preconizăm să existe libertate de circulaţie la frontierele aeriene.Vom duce o muncă de convingere pe lângă partenerii noştri, dar trebuie unanimitate, sper că vom reuşi să îi convingem. Când preşedintele Băsescu a vorbit despre lupta împotriva criminalităţii - cred că oamenii din România sunt foarte conştienţi - este vorba de securitatea la frontierele Uniunii. Există obligaţii pe care fiecare stat trebuie să le respecte şi ştiu ca guvernul român lucrează pentru ca aceste frontiere să fie protejate şi îşi oferă mijloace în acest scop, inclusiv parteneriate, care există şi cu noi. Noi, europenii, trebuie să ne protejam de criminalitate, de trafic. Schengen este făcut pentru a-i proteja pe cetăţenii europeni", a precizat premierul francez, joi seara, la TVR1.

Traian Băsescu i-a spus joi premierului francez Jean-Marc Ayrault că România are multe probleme, dar câteva au devenit "o urgenţă", printre acestea aflându-se şi aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, oficialul francez răspunzând că acest lucru ar putea să se facă în două etape. "Domnule preşedinte, v-am auzit vorbind de integrarea României în zona Schengen şi înţeleg foarte bine punctul de vedere al României, am avut ocazia să vorbesc despre acest subiect cu domnul prim-ministru român. Franţa s-a dovedit întotdeauna deschisă în privinţa acestei chestiuni şi şi-a exprimat sprijinul de mai multe ori. În opinia noastră, aderarea României la zona Schengen ar putea să se facă în etape, în două etape, prima etapă ar putea fi ridicarea controalelor la frontierele aeriene, desigur, această decizie se va lua în cele mai bune condiţii. Evident că trebuie întărită securitatea şi integritatea frontierelor UE, trebuie protejată frontiera externă a UE, pentru că avem de luptat împreună împotriva corupţiei, împotriva criminalităţii", a subliniat premierul francez, transmite Agerpes.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-12
Citeste si:
Premierul francez: Lupta anticorupţie ajută la Schengen. Ayrault a pus pe masă problema romă.
Aderarea la Schengen are nevoie de consens. Ambasadorul Lituaniei: „Nu am cum să vă ajut”
Deşi este un "caz dificil", Lituania sprijină aderarea României la Schengen
Aderarea României la Schengen, discutată în decembrie
România şi Bulgaria, de mână, spre Schengen

TAGURI: Jean, Marc, Ayrault, Romania, munca, convingere, aderare, schengen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...