2018-10-18 19:51


Jose Manuel Barroso: Mă simt foarte aproape de România, ţară pe care o iubesc

 |  12:57
Jose Manuel Barroso: Mă simt foarte aproape de România, ţară pe care o iubesc

Fostul președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, vineri, este o „mare onoare şi o mare satisfacţie” pentru că a fost distins de Universitatea de Vest cu titlul de Doctor Honoris Causa. Acesta a ţinut să precizeze că se simte aproape de Timişoara şi de România, ţară pe care o iubeşte.

"Este o mare onoare și o mare satisfacție, pentru că am primit această distincție care mă face acum membru al comunității academice a Universității de Vest din Timișoara. (...) Această distincție înseamnă foarte mult pentru mine, ținând cont că vine din partea unei instituții de învățământ și cercetare foarte importantă, dintr-o țară pe care o admir și pe care o iubesc, România. (...) Sunt foarte încântat să fiu azi, aici, în Timișoara, unul dintre cele mai importante orașe românești, un oraș cu o istorie importantă, cu o tradiție a multiculturalismului, (...) un oraș al cărui nume este legat de Revoluția română și de democrație. Fiind portughez, știind ce înseamnă să vezi căderea unui regim autoritar, cum s-a întâmplat și în țara mea în 1974, mă simt aproape de Timișoara și de România. Mă simt aproape de cei ce odată au fost tineri, cum am fost și eu la 18 ani, și am putut vedea căderea unui regim autoritar și nașterea unei democrații", a afirmat Jose Manuel Barroso, la Universitatea de Vest, potrivit Agerpres.

Universitatea de Vest Timișoara (UVT) i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-29
Citeste si:
Jose Manuel Barroso: Guvernul român este pe mâini bune cu un premier precum Dacian Cioloş
Dacian Cioloş: Jose Manuel Barroso, un optimist incurabil, amorezat de Europa

TAGURI: jose manuel barroso, simte, foarte, aproape, romania, tara, iubeste
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...