2019-01-20 19:19


Judecătorul Dumbravă a cerut ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze următoarea şedinţă a CSM

 |  14:11
Judecătorul Dumbravă a cerut ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze următoarea şedinţă a CSM

Judecătorul Horaţius Dumbravă a propus, marţi, în cadrul şedinţei de plen, ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze o următoare şedinţă a CSM, în care se va discuta subiectul implicării SRI în actul de justiţie.

Magistratul a făcut această propunere în contextul în care s-a discutat cererea Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Asociaţiei Magistraţilor din România şi Asociaţiei Procurorilor din România de sesizare a Inspecţiei Judiciare, pentru a se face verificări în legătură cu posibila afectare a independenţei justiţiei şi magistraţilor de către SRI.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a cerut invitarea preşedintelui Klaus Iohannis la următoarea şedinţă a CSM în baza articolului 133 alineatul 6 şi al articolului 80 din Constituţie. Primul text de lege arată că "Preşedintele României prezidează lucrările Consiliului Superior al Magistraturii la care participă", iar cel de-al doilea precizează că "Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării" şi că "Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate".

Membrii CSM urmează să decidă dacă îl vor invita pe preşedintele Klaus Iohannis să medieze o astfel de întrunire.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: judecator, horatius, dumbrava, cere, presedinte, klaus, iohannis, mediaza, urmatoare, sedinta, csm
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...