2019-05-20 01:49


UPDATE. Juncker are DUBII privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului UE. Primele reacţii

 |  11:15
UPDATE. Juncker are DUBII privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului UE. Primele reacţii

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, susţine că are "dubii" privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. Şeful CE adăugă că deşi Bucureştiul este "bine-pregătit din punct de vedere tehnic", Guvernul nu a înţeles "deplin" ce presupune acest mandat.

UPDATE 12.31. Fostul ministru pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, susţine că declaraţiile preşedintelui CE, Jean Claude Juncker, sunt regretabile, dar confirmă că România se pregăteşte pentru o preşedinţie a Consiliului UE lipsită de ambiţie din cauza conflictelor politice interne. ”În ciuda bunei pregătiri tehnice a momentului începute acum aproape doi ani, ne pregătim pentru o preşedinţie lipsită de ambiţie din cauza conflictelor politice interne. Declaraţiile recente ale liderilor europeni şi relatările presei internaţionale din păcate confirmă acest lucru. Alegerile pentru Parlamentul European, dar mai ales alegerile prezidenţiale pun deja în plan secund acest moment istoric pentru România. Avem persoane care şi-au anunţat candidatura iar altele ambiţia de a candida la funcţia de Preşedinte al României. Se vorbeşte prea puţin de ce îşi propune concret România privind Preşedinţia Consiliului UE. Probabil tehnic vom avea rezultate, m-am asigurat de acest lucru pe perioada mandatului meu, dar politic România trebuie să demonstreze că este capabilă de finalizeze mai multe dosare europene pentru care s-a angajat deja de mai multe ori”, a scris pe Facebook Victor Negrescu.

La rândul său, şeful PMP, Eugen Tomac, a declarat că preşedintele CE Jean Claude Juncker acuză guvernul Dăncilă de incompetenţă şi analfabetism funcţional şi confirmă faptul că liderii europeni nu mai au niciun fel de încredere în executivul de la Bucureşti. ”Ultimul semnal de alarmă vine de la preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care spune că Guvernul de la Bucureşti încă nu a înţeles deplin ce înseamnă prezidarea ţărilor Uniunii Europene. În traducere liberă, el acuză Executivul de incompetenţă şi analfabetism funcţional şi confirmă faptul că liderii europeni nu mai au niciun fel de încredere în cei care s-au cocoţat în fruntea ţării. E momentul ca fiecare dintre noi să conştientizeze cât de important este să mergem la vot şi să alegem ca valorile europene să ne ghideze în continuare”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Şi Siegfried Mureşan e de părere că afirmaţia preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, confirmă că UE nu mai are încredere în guvernul Dăncilă. ”Declaraţia preşedintelui Comisiei Europene confirmă că Uniunea Europeană nu mai are pic de încredere în guvernul Dăncilă, iar încrederea este foarte importantă pe durata celor şase luni de zile în care trebuie să conducem Uniunea Europeană”, a declarat pentru Mediafax europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

"Dar cred că Guvernul de la Bucureşti încă nu a înţeles deplin ce înseamnă prezidarea ţărilor Uniunii Europene. O abordare prudentă presupune şi disponibilitatea de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte unele preocupări. Eu am unele dubii", a declarat Juncker într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag.

Totodată, preşedintele Comisiei Europene a explicat că, din cauza disputelor politice interne, România ar putea să pară că nu este o "entitate compactă" în Europa. "Este necesar un front unit pe plan intern pentru a promova unitatea Europei în calitatea de preşedinte al Consiliului UE", a subliniat Juncker.

România va prelua la 1 ianuarie 2019 Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-29
Citeste si:
A fost lansat SITE-UL OFICIAL al Preşedinţiei României la Consiliul UE

TAGURI: junker, dubii, romania, presedintia, consiuliu UE, capacitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEGRO
29 Dec 2018

Desigur, cu un guvern incapabil sa inteleaga valorile democratiei, esenta economiei libere bazate pe inteligenta, perseverenta si mai ales pe justitie si performanta e greu sa mentii o activitate cu adevarat creatoare in plan european. Guvernele PSD-ALDE care s-au succedat in ultimii doi ani nu au facut decat sa infiereze cu manie proletara tot ce este munca eficienta, progres si civilizatie. Ura lor fata de Occident si-au manifestat-o atat de stupid si sinucigas pana la urma, incat au refuzat ostentativ fondurile de dezvoltare pe care le clamasera, totusi, cu surle si trambite, inainte de ultimele alegeri. Nebunia ultimelor zile cu eliberarea, amnistia si gratierea interlopilor politici dar si criminalilor, violatorilor si a celorlalti delicventi numai pentru a nu-si pierde ei insisi libertatea si mai ales privilegiile obtinute cu japca sunt un mare obstacol pentru rolul de mare anvergura pentru Romania pe care-l putem pierde atat de usor. E un moment de cumpana pentru Tara, un moment de cumpana pentru romanii care inca n-au inteles ca democratia nu este doar un drept, ci si o datorie pe care trebuie s-o indeplinesti nu doar cu epiderma ci si cu creierul macar din patru in patru ani! E bine sa nu uitam macar asta.
# INDUBITABIL ???
29 Dec 2018

După faza cu ,, Enola Gay " cu PUȘCĂRIAȘI și lipsă TEMNIŢĂ pt GULERELE ALBE care fac bejenie : STIMABILUL ARE DUBII !!!!
RO.E O ȚARĂ PIERDUTĂ!
29 Dec 2018

E CONFISCATĂ DIN 89, DAR N-AM AVUT NOI OCHI SĂ VEDEM CE NE-AU FĂCUT ĂȘTIA, DECÂT ACUM! IAR JUSTIȚIA (numită tot politic), inclusiv SERVICIILE care au stat de șase, i-au apărat pe nenorociții ăștia dar i-a strâns și cu menghina dacă voiau (unii dintre ei) să facă CEVA și pentru popor! AM FOST/SUNTEM SUPUȘI UNUI EXPERIMENT, din care nu avem cum să ieșim, pentru că MINGEA-I LA EI, SCENARIILE...la fel! DRAGNEA & CO.este/sunt lăsați în pace, inclusiv de tabăra adversă pentru că îndeplinește ASTFEL, ceea ce se vrea! Transilvania este cel mai bun exemplu! Prin unirea primarilor PENALI de-acolo, cu cămașă portocalie pe ei, împart/regionalizând pe sectoare, țara...în variantă SOFT, PE MOTIV CĂ IDIOȚII DE PE DÂMBOVIȚA, FIIND BOI...DETERMINĂ AUTO-FINANȚARE ȘI AUTO-REGIONALIZARE. E atât de previzibil....nu uitați că mânca și bea Dragnea cu Statul paralel, având cămașă portocalie cu niște trandafiri roșii filigranați pe buzunar! Nu uitați de Trădiceanu care e bun preten cu șeful spionilor maghiari deci...despre ce vorbim?! Iar cei care mai visează că NATO, recte SUA ar fi împotrivă, mai vizionați încă o dată filmul în care SOARTA Transilvaniei este trasată de ELITELE MONDIALISTE și nu vă mai îmbătați cu apă clorurată!
Random imageUltimele stiri


STARBAG