2019-02-23 04:54


Jurnalistul Ernest Vardanean, condamnat în Transnistria pentru spionaj în favoarea Moldovei | VEZI VIDEO

 |  16:42
Jurnalistul Ernest Vardanean, condamnat în Transnistria pentru spionaj în favoarea Moldovei | VEZI VIDEO

JurnalistulErnest Vardanean a fost găsit vinovat pentru înaltă trădare şi condamnat la 15ani de privațiune de libertate. Acuzat de spionaj în favoarea RepubliciiMoldova, jurnalistul a fost condamnat la închisoare, fără confiscareaproprietăţii, dar cu ispăşirea pedepsei în detenţie cu regim sever de CurteaSupremă de Justiţie din Transnistria.

Potrivitserviciului de presă al Ministerului Securităţii de la Tiraspol, jurnalistul afost reţinut de autorităţile transnistrene la 7 aprilie 2010, fiind acuzat deînaltă trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova. În cadrul procesului,Vardanean şi-a recunoscut integral vina.

La11 mai, jurnalistul a făcut o declaraţie la un post de televiziunetransnistrean, în care a mărturisit că agenţii SIS (Serviciul de Informaţii alR. Moldova) i-ar fi cerut să strângă informaţii despre poziţia Occidentuluifaţă de Republica Moldova, atât de la funcţionari din Tiraspol, cât şi de lareprezentanţi ai unor misiuni diplomatice la Chişinău.

Autorităţile de la Chişinău, dar şi rudelelui Vardanean consideră că acesta a fost presat pentru a recunoaşte ceea ce nua făcut, chiar torturat. Mama lui a spus ca Ernest a fost drogat zile întregiapoi i s-a impus să recunoască crime pe care nu le-a comis. Pentru eliberareaacestuia au pledat mai multe organizaţii neguvernamentale, care au invocatîncălcarea drepturilor fundamentale ale omului de către autorităţiletransnistrene.

Alexandru Postică, avocatul lui ErnestVardanean, a declaratpentru Publika TV că decizia Curţii de la Tiraspolva fi cel mai probabil contestată de către clientul său. "Rezultatulcontestării însă nu cred că va fi altul decât cel emis deja", a subliniatPostică, menţionând totodată, că dosarul a fost depus la CEDO şiseaşteaptăca acesta să fie comunicat părţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...