2017-01-23 10:33


Kadhafi: Hamburgerul este un amestec de gândaci, şoareci şi broaşte cu ajutorul căruia a fost distrusă URSS. Vezi şi alte declaraţii deplasate ale liderului libian

 |  08:52
Kadhafi: Hamburgerul este un amestec de gândaci, şoareci şi broaşte cu ajutorul căruia a fost distrusă URSS. Vezi şi alte declaraţii deplasate ale liderului libian

Copilul teribil al naţionalismului arab,"sponsorul" oficial al terorismului, bătrânul leu al deşertului, regeşi bufon, colonelul Muammar Kadhafi copleşeşte de 40 de ani lumea cu teoriilesale personale şi remarcile deplasate.

Confruntat de13 zile cu o insurgenţă pe care o reprimă sângeros, liderul libian şi-amultiplicat declaraţiile ameninţătoare, promiţându-le "masacre"manifestanţilor acuzaţi că sunt militanţi ai Al-Qaida dopaţi cu "pilulehalucinogene".

În costum tradiţional, în uniformă militară decoratăcu aur, în haine de beduin sau în costum alb, purtând pe cap o şapcă ruseascăsau o caschetă care îi acoperă părul negru şi buclat, colonelul Kadhafireprezintă în sine un şoc vizual. Abia ulterior vin cuvintele.

"Shakespeare: acest mare dramaturg de originearabă", a declarat el, explicând unei asistenţe puţin informatecă numele scriitorului englez este o deformare a numelui arab Sheik Zubayr.

Într-un dicţionar personal al ghidului revoluţiei libiene,strămoşii indieni ai americanilor sunt originari din Africa de Nord. Iar Americaîşi trage numele de la un "emir Kâ", de la care navigatorulitalian Amerigo Vespucci ar fi furat tot.

În registrul economic, Elveţia este o ţară"apropiată" de Libia dar "mai puţin dezvoltată".

Americanii şi sovieticii sunt de asemenea vizaţi deafirmaţiile lui Kadhafi, în opinia căruia hamburgerul este un"amestec de gândaci, şoareci şi broaşte cu ajutorul căruia a fost distrusăURSS".

Liderul libian are ţapii săi ispăşitori, cei de care trebuiesă se debaraseze, deoarece exercită o "meserie neproductivă": "avocatul"şi "vânzătorul de trandafiri".

El se vrea şi un expert sanitar. "SIDA, SIDA, SIDA. Nuauzim nimic altceva. Este terorism. Este un război psihologic. SIDAeste un virus paşnic. Dacă vreţi să rămâneţi curaţi, nu sunt probleme",afirma el în 2003 în cadrul unui summit al Uniunii Africane (AU).

Autorul Cărţii Verzi, a "treia terorieuniversală", fostul căpitan care a trecut printr-o academiemilitară britanică a stabilit o paralelă între persoana sa şi Christos şiMahomed, subliniind totuşi că ultimii doi "nu ştiau cărui renume universalîi erau destinaţi".

Seducător şi apreciind compania femeilor, ellocuieşte cel mai adesea într-un cort, instalat uneori în deşertullibian sau amplasat în mijlocul parcului hotelului Marigny, reşedinţa din Parisa şefilor de stat străini, în timpul vizitei sale din 2007.

"Condiţia femeii în Europa este tragică. Eaeste obligată adeseori să facă o muncă pe care nu o vrea, ca mecanic sautâmplar. Aş vrea să salvez femeia europeană care se zbate", a declarat elîn cadrul acestei vizite.

Adeseori grijuliu să interpreteze eronat opinia publică dinţările occidentale, el nu ezită să deformeze ideea democratică: "Uneleţări pot considera că dictatura le convine mai bine".

În august 2010, în timpul unei vizite la Roma, el a dat douălecţii despre islam câtorva sute de femei, selecţionate pentru frumuseţea şitinereţea lor şi remunerate cu câte 80 de euro. "Europa trebuie să seconvertească la islam", le-a spus el.

"Prietenii" săi sunt, de asemenea, criticaţi. În2005, la Alger, el tratează palestinienii drept "idioţi", stârnindrâsul liderilor arabi şi chiar al liderului palestinian Mahmoud Abbas.

În cadrul unui summit arab în 1988, Kadhafi şi-a pus omănuşă albă doar în mâna dreaptă. El a explicat că a vrut să eviteorice contact cu "mâinile pătate de sânge" ale unor lideri.

La summitul următor, el a fumat o ţigară groasă, emanândostentativ fum în direcţia vecinului său, fostul rege saudit Fahd.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image