2018-12-14 01:02


KELEMEN HUNOR iese din nou la atac: „Problema maghiară nu este rezolvată în ROMÂNIA!”. Pe ce se bazează liderul UDMR

 |  15:09
KELEMEN HUNOR iese din nou la atac: „Problema maghiară nu este rezolvată în ROMÂNIA!”. Pe ce se bazează liderul UDMR

România nu este o ţară model în ceea ce priveşte protecţia drepturilor minorităţilor, iar problema maghiară nu este nici pe departe rezolvată, susţine preşedintele UDMR Kelemen Hunor, după publicarea raportului Comitetul Consultativ al Consiliului Europei.

"România nu este o ţară model în ceea ce priveşte protecţia comunităţilor minoritare. Această realitate, repetată deseori şi în multe foruri, este susţinută, încă o dată de ultimul raport al Consiliului Europei. Uniunea salută concluziile Comitetului Consultativ al Consiliului Europei, în care se regăsesc şi câteva referinţe la raportul paralel, prezentat de UDMR", a declarat Kelemen Hunor, într-un comunicat de presă. Acesta susţine că, după intrarea în Uniunea Europeană, ţara noastră nu a mai respectat angajamentele impuse în procesul de aderare. Potrivit comunicatului, Comitetul Consultativ al Consiliului Europei îşi exprimă îngrijorarea faţă de multitudinea reacţiilor anti-maghiare venite din partea anumitor politicieni şi a mass-media şi faţă de instigările la ură, din timpul evenimentelor sportive. "Conform raportului, retorica anti-maghiară afectează discursul public şi, prin urmare, propune prevenirea, identificarea şi condamnarea comportamentelor rasiste şi xenofobe, dar şi atacurile comise în acest scop", se precizează în comunicatul UDMR. Sursa citată mai punctează că raportul analizează detaliat cazul Liceului Teoretic Romano-Catolic din Târgu Mureş, autorităţile fiind "somate să clarifice cât mai curând situaţia instituţiei de învăţământ, pentru ca activitatea educaţională în limba maternă să se poată desfăşura în condiţii normale'.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-22

TAGURI: kelemen hunor, udmr, minoritati, consiliul europei, maghiar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VFD
22 Feb 2018

si asa cotropitorii acestia de unguri primesc putini bani de la statul roman la cum se vede cel putin dupa drumurile care sunt acolo!
HAIDUCU
23 Feb 2018

DA „Problema maghiară nu este rezolvată în ROMÂNIA!” EA se bazeaza pe ceea ce se poat vedea in acest documentar https://vimeo.com/16275866
LEVST.
24 Feb 2018

Intr-un real stat de drept, un stat unitar, problema oricarei etnii -parte-din-populatie, nu ar trebui sa existe, cu exceptia daca este abuzata (discriminata) de majoritate sau alta grupare si acceptat de catre majoritate...Cea ce , in Romania( cu toate alte deficiente), NU ESTE CAZUL...
Random imageUltimele stiri


loading...