2018-12-13 08:28


Kelemen Hunor: „În România nu funcționează STATUL de DREPT și nici DEMOCRAȚIA!”. De ce crede liderul UDMR că nici nu se poate vorbi de separația puterilor în stat

 |  15:46
Kelemen Hunor: „În România nu funcționează STATUL de DREPT și nici DEMOCRAȚIA!”. De ce crede liderul UDMR că nici nu se poate vorbi de separația puterilor în stat

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă că ceea ce se întâmplă în România anului 2017 reprezintă un "tablou dezamăgitor", deoarece, în opinia sa, nu funcționează statul de drept și democrația și lipsește separația puterilor în stat.

"Încep cu problema cea mai gravă în 2017. Dacă reușim să ne ținem departe de lupta politică ce se dă între partidele politice române și ne axăm doar pe ceea ce se întâmplă în România, atunci, din păcate, tabloul pe care îl vedem este dezamăgitor. Nu funcționează statul de drept, nu funcționează democrația în România. Din păcate, nu putem vorbi de separația puterilor în stat în România, în ziua de azi, pentru că există foarte multe suprapuneri în ceea ce privește prerogativele și competențele puterilor de stat și există foarte multe abuzuri din cauza acestei lipse a separației puterilor în stat. Legislativul, instanțele judecătorești și Executivul parcă au intrat într-o competiție, într-o luptă. Practic, care își propune să aibă rezultat final desemnarea unui învingător ce va fi deținătorul adevărului absolut, ceea ce nu este bine deloc pentru că acest lucru duce la haos, duce la intimidare și la lipsa completă a unui stat de drept funcțional și eficient. (...) Niciodată nu știi exact ce se va întâmpla mâine", a precizat liderul UDMR, în raportul politic prezentat la Congresul UDMR, care se desfășoară la Zalău, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor a adăugat că maghiarii din Transilvania vor ca promisiunile făcute în 1918, la Alba Iulia, să devină realitate, iar drepturile minoritarilor să nu existe doar pe hârtie.

"Noi, maghiarii din Transilvania, avem interesul ca România să fie un stat de drept funcțional, democratic, în care puterile de stat sunt separate, drepturilor minoritarilor să existe nu numai în sertare, pe hârtie, ci și în realitate și promisiunile care s-au făcut în 1918 să devină realitate și să fim recunoscuți ca minoritate, ca un factor făuritor de stat", a arătat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-14

TAGURI: kelemen hunor, udmr, statul de drept, democratia, romania, separatia puterilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SABO
13 Mai 2017

DA RO NU ESTE STAT DE DREPT SI PENTRU CA UDMR – este un ONG constituit pe criterii etnice ce apra doar interese de grup ale unui grup infractional de crima oraganizata si nu ale cetatenilor maghiari din Ro– este folosit ilegal (fara respectarea legii partidelor) pe post de bolovan politic, la inclinarea balantei, pentru alcatuirea majoritatii necesare guvernarii ceea ce a oferit in cei 27 de de ani de APOCALIPSA, societatii romanesti permanent indicii ca noua oranduire sociala functioneaza doar pe baza santajului politico-mafiot. Acelasi ONG maghiar a mai avut si are misiunea de a aprinde fara just temei disputele nationaliste. Situatia participarii in mod separat a UDMR-ca ONG etnic, la alcatuirea Puterii Publice in Romania este unica in lume sau poate specifica unei democratii tribale din lumea atreia.
UN CETATEAN EUROPEAN
13 Mai 2017

In Romania daca nu functioneaza statul de drept este si din vina organizatiei nationaliste udmr care este la guvernate de 27 ani in cardasie cu toate partidele (organizatiile mafiote )dinRomania. Tu mai kelemen hunor faci politica Budapestei .In parlamentul de la Budapesta nu exista nici un roman. Romanii nu au emisiuni in limba lor in Ungaria la tv ci doar 5 minute la radio.Acum te dai pe langa puscariasul dragnea poate primesti si tu vre un ciolan pe la guvernare
Random imageUltimele stiri


loading...