2017-01-24 17:09


Kelemen Hunor, noul preşedinte al maghiarilor, are o iubită de la PSD. Carmen Moldovan, speranţa USL de a scoate UDMR din coaliţia de guvernare

 |  19:57
Kelemen Hunor, noul preşedinte al maghiarilor, are o iubită de la PSD. Carmen Moldovan, speranţa USL de a scoate UDMR din coaliţia de guvernare
UDMR are de sâmbătă un nou preşedinte prin care pare că mai degrabă seapropie de PSD dacât de PDL, cel puţin la nivel personal dacă nu neapăratpolitic. În mediul politic, de ceva timp, circulă informaţia neconfirmată încăoficial, că proaspătul preşedinte UDMR trăieşte de mai multă vreme o poveste dedragoste cu deputata PSD Carmen Moldovan.

Despre relaţia personală dintre cei doi deputaţi care, din punct devedere politic sunt adversari, s-a vorbit foarte mult, atât în PSD, cât şi înUMDR, pe holuri şi pe la colţuri. Ambii necăsătoriţi, Hunor şi Moldovan au fostextrem de discreţi în relaţia lor, ei nu s-auafişat niciodată împreună şi nici nu au vorbit despre acest lucru. Învara lui 2009, în unul dintre tabloidele româneşti şi pe mai multe bloguri auapărut articole despre povestea de dragoste a celor doi care, se pare, tocmai semutaseră împreună, iar colegii celor doi deputaţi au afirmat că relaţia dureazăde mai bine de 10 ani. Kelemen Hunor are 43 de ani, este ministru al culturiiîn Guvernul Boc şi deputat la al treilea mandat. A absolvit două facultăţi,medicină veterinară şi filosofie, iar între 1990 şi 1997 a fost redactor laRadio Cluj, emisiunea în limba maghiară.

Contactată telefonic de “Puterea”, Carmen Moldovan a refuzat săcomenteze pe subiect. “Nu comentez, este vorba despre viaţa mea privată.Consider că viaţa mea persoanlă nu interesează pe nimeni”, a mai spus deputatulPSD. Moldovan are 41 de ani, este deputat PSD de Buzău şi a absolvit facultateade drept. Ea a lucrat ca ziarist şi s-a înscris în PSD în 1999. În martie anultrecut ea a demisionat din PSD şi s-a alăturat grupului independenţilor dinCamera Deputaţilor condus de Gabriel Oprea pe fondul unor neînţelegeri culiderul organizaţiei judeţene Buzău Ion Vasile.UNPR anunţa atunci că Moldovan va fi numită purtător de cuvânt, daracest lucru nu s-a mai întâmplat. La aproximativ două luni, în mai 2010, CarmenMoldovan s-a întors în PSD, după ce conducerea social-democrată l-a revocat dinfuncţia de preşedinte de organizaţie pe Ion Vasile.

Noua funcţie îi aduce mai multe salarii

Odată cu preluarea funcţiei de preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor vacâştiga, probabil, un salariu frumuşel de la formaţiunea pe care o conduce. Potrivitdeclaraţiei de avere a fostului preşedinte UDMR, Marko Bela, indemnizaţia pe2009 pe care acesta a primit-o de la formaţiunea pe care a condus-o timp de 18ani, a fost de 70.150 lei, adică 5.845 de lei lunar, aproape cât salariul pecare l-a câştigat ca senator al României. Prin comparaţie cu ceilalţi lideripolitici, Marko este singurul lider care a primit salariu de la formaţiunea pecare o conduce.

A câştigat pentru cătrebuia

UDMR şi-a ales un noupreşedinte sâmbătă, la congres, după 18 ani în care a fost condus de actualulvicepremier, Marko Bela. Cel care a preluat şefia formaţiunii maghiare, KelemenHunor, a avut de partea sa 371 de voturi, iar contracandidaţii săi, PeterEckstein Kovacs şi Olosz Gergely au primit 118 voturi, respectiv, 47 devoturi pentru. Cunoscut ca discipolul lui Marko, Kelemen a câştigat funcţiafără emoţii şi i-a asigurat pe colegii săi căUDMR va rămâne la guvernare alături de PDL atâta vreme cât va fi respectat dinpartea democrat-liberalilor „cuvântul dat”. El a adăugat că în UDMR nu există un curent majoritarpentru o alăturare la Opoziţie şi pentru părăsirea Coaliţiei de guvernare. Câtdespre eventuala schimbare a lui Emil Boc cu un premier independent, Kelemen a pledat pentruun premier politic. “Eu în continuare prefer un premier politic, consider că înaceastă perioadă un om politic este în stare să asigure majoritateaparlamentară, dar până când nu ştim ce hotărăşte PDL, nu intrăm în speculaţii”,a mai spus Kelemen.

La Congres,cu aliaţi şi cu duşmani

La CongresulUDMR care a avut loc sâmbătă şi duminică la Oradea au fost prezenţi şi lideriicelorlalte partide parlamentare. Dintre aceştia doar preşedintele PNL, CrinAntonescu, a avut un mesaj mai percutant pentru maghiari. El a spus că situaţiadin România “nu mai poate continua aşa” şi a chemat UDMR alături de USL pentrua schimba această situaţie şi a construi împreună un “proiect de o anvergurăfără precedent pentru România”.Antonescu a adăugatcă indiferent dedecizia pe care UDMR o va lua, formaţiunea va rămâne pentru USL “un partener dedialog frecventabil” şi a mai spus că se roagă “sincer şi intens”laDumnezeu ca noii lideri ai Uniunii să ia o decizie bună. Foarte categoric şidestul de dur a fost preşedintele PSD, Victor Ponta, care a declarat că nu avenit “la peţit” sau pentru a face oferte, dar că UDMR va trebui să ia odecizie în ceea ce priveşte drumul pe care îl va urma de acum încolo, alăturide PDL sau de USL, precizând că “un sistem dictatorial” nu face bineminorităţii maghiare. Preşedintele PDL Emil Boc şi-a exprimat încrederea căactuala Coaliţie va beneficia de roadele măsurilor dure luate, urmate derelansare economică, astfel că va câştiga alegerile şi va continua guvernarea. La finalul Congresului, fostul preşedinte Marko Bela, a primit un tort şi o statuiedin bronz a lui Diogene, filozoful grec considerat un model de sinceritate,potrivit căruia virtutease exprimă cel mai bine în acţiune, nu în teorie.Diogene a locuit într-un butoi modul încare el a înţeles să critice constrângerile sociale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
27 Feb 2011

nu-i rea, merge o statie
Random image