2019-03-25 12:02


Klaus Iohannis a CONTESTAT la CCR Legea de modificare a Codului Penal

 |  14:01
Klaus Iohannis a CONTESTAT la CCR Legea de modificare a Codului Penal

Președintele Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale, miercuri, 25 iulie, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

"În temeiul dispozițiilor art. 146 lit. a) din Constituție și ale art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, formulez următoarea

SESIZARE DE NECONSTITUȚIONALITATE

asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție", se arată în scrisoarea pe care preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis-o preşedintelui CCR, Valer Dorneanu.

"Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție a fost trimisă Președintelui României în data de 6 iulie 2018, în vederea promulgării.

Prin modul în care a fost dezbătută și adoptată, legea menționată încalcă prevederile art. 61 alin. (2), ale art. 66 alin. (2) și (3), ale art. 75 alin. (2), precum și cele ale art. 147 alin. (4) din Constituție. Totodată, prin conținutul normativ, Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție contravine normelor și principiilor constituționale", se mai arată în sesizare. pentru motivele prezentate în cele ce urmează.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-26

TAGURI: klaus iohannis, ccr, lege, modificare cod penal,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
25 Iul 2018

Cum de te mai rabda pamantul, mai japita fascista ?Ai amenintat oameni nevinovati si ai ordonat Kodrutei sa i inchida mai namila parsiva!Unde sunt banii de la aeroportul Sibiu ,cu cine i ai impartit ?Dar cu Horia Georgescu ce ai avut ,de ce ai ordonat sa fie inchis?
FELICITARI KLAUS IOHANNIS
25 Iul 2018

Felicitari pentru lupta anti mafia psd-alde Este de datoria fiecarui roman cinstit si onest sa lupte impotriva mfiei psd -alde care cu doar 18 % din voturi au pus mana pe Romania si au dat-o inapoi cu un deceniu.Este datoria fiecarui roman sa lupte impotriva acestui grup infractional condus de un dublu condamnat penal care a furat bani de la gura copiilor orfani pentru angajari fictive la sediul mafiei din TeleMorman (de prosti ).
FELICITARI DOMNULE IOHANNUS
25 Iul 2018

Felicitari pentru lupta neobosita de a vinde si de a subjuga Romania Felicitari pentru ca te ai luptat neobosit sa falsifici acte sa furi casele romanilor si pe ei sa i arunci in strada Felicitari ca ai vandut copiii romani la straini pentru organe Felicitari pentru distinctiile primite de la Merkal pentru abuzurile pe care le patronezi in Romania Felicitari pentru faptul ca de cand te a pus SRIul acolo la Cotroceni n ai facut nimic pentru tara asta ba din contra ai franat si ai pus bete n roate cat ai putut guvernelor PSD Felicitari pentru ca ne ai ajutat si am intrat in SHENGHEN Felicitari pentru ca esti axul central al statului paralel SRI Iohannus Helving axa raului in tara noastra Felicitari ca ameninti persoane sus puse cu puscaria daca te deranjeaza dde la hotiile tale
@ANONIM
26 Iul 2018

Dar pe cine a amenintat dl Iohannis Nu a amenintat pe nimeni niciodata capisci?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...