2018-12-14 22:16


Klaus Iohannis a promulgat Legea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale

 |  07:14
Klaus Iohannis a promulgat Legea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale

Președintele Klaus Iohannis a semnat sâmbătă Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și campaniilor electorale, potrivit unui anunţ făcut de Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis ceruse Parlamentului reexaminarea acestei legi. Reexaminarea legii pentru modificarea și completarea Legii 334 a fost aprobată miercuri de plenul Camerei Deputaților.

Deputații au adoptat reexaminarea, cu amendamente, cu 296 voturi "pentru", șase voturi "împotrivă" și 15 abțineri.

Potrivit unui amendament formulat de către Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru modificarea legilor electorale, partidele politice pot contracta împrumuturi în bani numai prin acte autentice notariale, sub sancțiunea nulității absolute, însoțite de documente de predare-primire, în contract prevăzându-se modul și termenul de restituire a acestora. Termenul de restituire nu poate fi mai mare de trei ani.

Totodată, împrumuturile în bani și restituirea acestora se pot face numai prin virament bancar iar împrumuturile în bani care nu sunt restituite în termenul prevăzut în contract se constituie în donații.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-17

TAGURI: klaus, iohannis, promulga, lege, finantare, partide, politice, campanie, electorala, semneaza, decret
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...