2019-01-22 18:52


Klaus Iohannis: Afirmaţiile lui Victor Ponta sunt foarte grave. Dacă nu sunt adevărate trebuie să răspundă

 |  10:43
Klaus Iohannis: Afirmaţiile lui Victor Ponta sunt foarte grave. Dacă nu sunt adevărate trebuie să răspundă

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, joi, directorului SRI să verifice de ce informaţii beneficia premierul Victor Ponta, despre o posibilă întâlnire a unor oameni din anturajul său cu procesatori de lemn. Şeful statului a ţinut să precizeze că declaraţiile prim-ministrului sunt foarte grave şi, dacă se dovedesc a nu fi adevărate, trebuie să răspundă.

Klaus Iohannis a reacţionat, la Aeroportul Otopeni, la afirmaţia premierului Victor Ponta, potrivit căreia ”lideri din PNL au avut întâlniri private şi pe baza funcţiei publice ocupate anterior cu reprezentanţi ai companiei austriace Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformându-l ulterior pe preşedintele Klaus Iohannis” şi că ”are informaţii concrete legate de aceste întâlniri, dar nu a dorit să prezinte numele acelor liberali, spunând doar că este convins că instituţiile statului monitorizează situaţia şi vor informa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în reuniunea care va analiza şi problema Codului Silvic şi care a fost programată pentru luna iunie”.

”Mi se pare o declaraţie foarte curioasă. Recunosc că am luat act cu surprindere de această declaraţie. Afirmă la televizor tânărul prim-ministru că ar avea el informaţii de la servicii cum că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu diferiţi reprezentanţi ai unor procesatori de lemn, şi lasă să să se înţeleagă că ar exista un fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis, înainte de plecarea spre Milano.

Şeful statului a ţinut să menţioneze că acest lucru este ”surprinzător şi fals”.

”Am verificat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, şi nu a existat niciun fel de discuţii, nici cu lobby-işti sau foşti colegi din PNL”, a completat preşedintele Klaus Iohannis.

”Luând act de declaraţiile premierului de aseară, am rugat organele abilitate să verifice de ce fel de informaţii dispunea premierul, dacă ele se confimă sau nu. Dacă se confimă, să se ia măsurile de urgenţă care se impun, şi dacă nu, premierul va răspunde pentru aceste afirmaţii. Astfel de afirmaţii de insinuare a unui trafic de influenţă la nivelul preşedintelui nu pot fi clasificate ca simple afirmaţii, prin care vrea să pară interesant la televizor. Sunt mult mai grave şi vor fi tratate ca atare. Sper ca această scăpare să nu însemne o revenire la logica din campanie, promovată atunci de candidatul Ponta”, a subliniat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai spus că nu a vorbit cu premierul, dar că dimineaţă a avut o discuţie cu directorul SRI, şi l-a rugat foarte oficial să analizeze cu maximă eficienţă şi seriozitate aceste afirmaţii ale premierului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: klaus, iohannis, afirmatie, victor, ponta, foarte, grav, nu, este, adevarat, trebuie, raspunde, sri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
14 Mai 2015

"Fenomenul padurea" e extrem de simplu ,si anume: 1-Adevaratii proprietari au fost jefuiti de dreptul la proprietate de tot felul de securisti si birocrati IN SPECIAL DE LA PSD 2-In locul proprietarilor de drept au fost improprietariti tot felul de "sageti" gen Gheorghe Stelian de la ANRP 3-padurile furate in modul descris mai sus de falsi imputerniciti au fost defrisate cu complicitatea autoritatilor...iar Schweighoffer este mana criminala care a profitat de jaful padurilor contra unui parandarat foarte consistent catre politicienii corupti parte la jaful padurilor.....sa ne traiasca Austria...MAMA HOTILOR DE PRETUTINDENI
Random imageUltimele stiri

loading...