2017-01-17 19:41

POLITICA


Klaus Iohannis: Avantajele competitive ale României nu trebuie să fie știrbite prin birocrație

 |  14:41
Klaus Iohannis: Avantajele competitive ale României nu trebuie să fie știrbite prin birocrație

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că avantajele competitive ale României nu trebuie să fie știrbite prin birocrație, reglementări excesive și lipsă de predictibilitate.

"În prezent, într-un cadru de stabilitate macroeconomică, România este o campioană a creșterii economice în Uniunea Europeană, în condițiile unei rate de creștere de 5,2% pe semestrul I. De asemenea, remarcăm încrederea economică de care se bucură România, inclusiv prin creșterea cu 19% a investițiilor străine directe pe primele opt luni. De aici și prognozele favorabile, care arată creșteri medii de circa 3,7% în următorii cinci ani, conform celor mai recente date ale FMI. Poziția favorabilă a țării noastre este confirmată și de avantajele însemnate pentru întreprinzători. Prin cota unică de 16%, România este o țară competitivă din punct de vedere fiscal. Trebuie să avem însă grijă ca asemenea avantaje competitive să nu fie știrbite prin birocrație, reglementări excesive și lipsă de predictibilitate. De aceea, trebuie accelerată simplificarea birocrației, creșterea transparenței și sporirea calității administrației publice", se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis prezentat, miercuri, de consilierul prezidențial Cosmin Marinescu la conferința "O nouă strategie pentru internaționalizare — Confindustria în Balcani și Estul Europei: provocări, oportunități și perspective", transmite Agerpress.

Şeful statului susţine că între prioritățile principale ale României trebuie să se afle sprijinirea și încurajarea IMM-urilor..

"IMM-urile sunt coloana vertebrală a unei economii de piață sănătoase, care oferă stabilitate și prosperitate. În acest sens, prioritară trebuie să fie și creșterea gradului de libertate economică, pentru că o economie liberă este ingredientul esențial al prosperității", a subliniat preşedintele Klaus Iohannis. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: klaus iohannis, avantaje, competitive, romania, nu, trebuie, stirbeste, birocratieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image