2018-12-16 15:37


Klaus Iohannis: Cavalerii Ordinului Mihai Viteazul reprezintă pilda curajului pe câmpul de luptă

 |  11:39
Klaus Iohannis: Cavalerii Ordinului Mihai Viteazul reprezintă pilda curajului pe câmpul de luptă

Cavalerii Ordinului "Mihai Viteazul" reprezintă pilda curajului pe câmpul de luptă, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a mai spus, cu ocazia Zilei Ordinului "Mihai Viteazul", că aceştia sunt un model de eroism și spirit de sacrificiu pentru mai tinerii lor camarazi.

"A devenit deja o tradiție ca la data de 8 noiembrie, cu prilejul soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, să sărbătorim Ziua Ordinului "Mihai Viteazul", care este cea mai înaltă decorație militară de război ce se acordă ofițerilor și unităților militare. Instituit de Regele Ferdinand, Ordinul era destinat a răsplăti 'faptele excepționale de război ale ofițerilor care s-au distins în fața inamicului'. Deși au trecut șapte decenii de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, ne reculegem cu pietate în fața faptelor de arme săvârșite de Cavalerii Ordinului "Mihai Viteazul". Ei reprezintă pilda curajului pe câmpul de luptă, dar și un model de eroism și spirit de sacrificiu pentru mai tinerii lor camarazi", a precizat preşedintele Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă.

Şeful statului este de părere că ''urmașii își vor aminti peste veacuri cu mândrie și recunoștință de dârzenia și demnitatea cu care bravii Cavaleri au apărat interesele militare și politice ale României''.

"Însă și noi, cei care știm că o societate integră și prosperă are nevoie de modele, trebuie ca, prin acțiunile prezente și viitoare, să ne ridicăm la înălțimea și strălucirea faptelor și idealurilor acestora. Astăzi mai sunt în viață doar doi Cavaleri ai Ordinului "Mihai Viteazul": Majestatea Sa Regele Mihai I al României și domnul General de brigadă (rtr.) Constantin Mihalcea, cărora le transmit mulțumirile noastre pentru exemplul de curaj pe care ni l-au dat și urări de viață lungă și sănătate ! Cavalerii Ordinului rămân în memoria, inimile și sufletele noastre, tocmai pentru a ne arăta că stă în puterea și priceperea noastră să ridicăm România ! Stimați și prețuiți Cavaleri ai Ordinului "Mihai Viteazul", pentru tot ceea ce ați făcut pentru țară, vă rog să primiți expresia prețuirii noastre sincere ! La mulți ani !", a precizat preşedintele Klaus Iohannis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08

TAGURI: klaus iohannis, cavalerii, ordin, mihai viteazul, pilda, curaj, camp, lupta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...