2019-03-24 23:38


Klaus Iohannis cere Guvernului să întregească strategiile economice

 |  11:52
Klaus Iohannis cere Guvernului să întregească strategiile economice

Președintele Klaus Iohannis a cerut, marți, Guvernului să întregească strategiile şi politicile economice cu dimensiunea europeană necesară actualului context. Şeful statului a ţinut să precizeze că România puternică pe care dorim să o construim presupune valorificarea avantajelor competitive de care dispunem.

"România puternică pe care dorim să o construim presupune valorificarea avantajelor competitive de care dispunem, iar aici nu este vorba doar despre economie, ci despre oportunitățile României ca țară în plan regional și european. În acest sens, solicit Guvernului să întregească strategiile și politicile economice cu dimensiunea europeană necesară actualului context", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Parlamentului, la lansarea în dezbatere publică a documentului strategic "România competitivă: un proiect pentru o creștere economică sustenabilă", transmite Agerpres.

Potrivit preşedintelui, România are nevoie în prezent de un nou model de dezvoltare economică.

"Știm cu toții că în România s-au făcut strategii de toate felurile, dar multe au rămas pe hârtie în diverse sertare de obicei guvernamentale, însă aici mă refer la mai mult decât o listă de măsuri economice, mă refer la măsuri care pot contura sau nu, depinde cum o abordăm, o strategie, mă refer la un model de dezvoltare la care România acum este obligată să se gândească", a completat preşedintele Klaus Iohannis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-05

TAGURI: klaus iohannis, cere, guvern, intregeste, strategie, economica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...