2018-12-15 23:55


Klaus Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni: Politicienii au obligaţia de a găsi rapid o soluţie la problema votului din diaspora

 |  10:59
Klaus Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni: Politicienii au obligaţia de a găsi rapid o soluţie la problema votului din diaspora

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni, în care afirmă că politicienii au obligaţia de a găsi rapid o soluţie la problema votului din diaspora. Şeful statului a ţinut să precizeze că situaţia inacceptabilă de la alegerile din noiembrie nu trebuie să se repete,dacă vrem ca românii să fie respectaţi în lume.

"Anul acesta sărbătorim pentru prima dată Ziua Românilor de Pretutindeni în ultima duminică din luna mai. M-aş bucura ca acest moment festiv să reprezinte pentru fiecare dintre noi, indiferent de locul în care ne aflăm, un prilej de mândrie naţională. Încă de la începutul mandatului meu mi-am propus să mă întâlnesc cu cât mai multe comunităţi de români aflate dincolo de graniţele ţării. M-am întâlnit cu o parte dintre dumneavoastră şi voi continua să o fac pentru că îmi doresc să fiu preşedintele care se preocupă constant de soarta şi problemele concetăţenilor săi. Vă asigur că voi fi mereu garantul asigurării şi respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale tuturor românilor", se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

Klaus Iohannis atrage atenţia că "situaţii inacceptabile precum ceea ce s-a întâmplat anul trecut, în noiembrie trebuie să nu se mai repete niciodată", dacă vrem ca românii să fie respectaţi în lume.

Preşedinte susţine că "adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toţi cetăţenii din afara graniţelor rămâne o prioritate".

"Este nu doar o obligaţie constituţională a clasei politice de a găsi rapid o soluţie la această problemă, dar mai ales dovada minimului respect pentru cetăţenii noştri aflaţi în străinătate", a completat preşedintele Klaus Iohannis.

"Dumneavoastră, românii de pretutindeni, participaţi în mod direct la promovarea imaginii ţării noastre în lume. Contribuiţi la dezvoltarea societăţilor în care munciţi şi trăiţi, dar sunteţi parte şi din evoluţia României. De aceea, mi-am propus să identificăm modalităţi prin care pot fi îmbunătăţite mecanismele de dialog, consultare şi reprezentare. În acest sens, proiectul privind constituirea unui Consiliu Consultativ al românilor din afara graniţelor se află în dezvoltare. Unul dintre angajamentele asumate de mine este acela de a clădi o Românie prosperă, care oferă şanse şi oportunităţi fiecăruia dintre noi, o ţară în care se poate trăi cu demnitate. Cred cu tărie că este un obiectiv realizabil, dar ştiu totodată că nu vom putea reuşi să îl atingem decât uniţi, lucrând împreună. Vă chem aşadar alături de mine să construim România pe care ne-o dorim, România în care să vă placă să vă reîntoarceţi!", a precizat preşedintele Klaus Iohannis. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-31

TAGURI: klaus, iohannis, ziua, romanilor, pretutindeni, politician, are, obligatie, gaseste, rapid, solutie, vot, diaspora
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
31 Mai 2015

rezolvarea e DNA-ul...alta nu exista...popandaul VictorViorel CopyPaste trebuie sa dea acatiste...nu are ce sa mai caute in politica asemenea scarbosenie perversa care a pus jandarmii sa bata oamenii la vot...sa coabiteze cu cine vrea el...in dormitorul lui personal nu pe banii nostri
Random imageUltimele stiri


loading...