2018-11-16 12:03


Klaus Iohannis, despre unirea cu Moldova: Nu este posibilă în viitorul apropiat

 |  08:59
Klaus Iohannis, despre unirea cu Moldova: Nu este posibilă în viitorul apropiat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că unirea cu Republica Moldova este "posibilă", dar nu în viitorul apropiat, în condiţiile în care este nevoie ca anumite condiţii să se îndeplinească.

Şeful statului a susţinut că tema Republicii Moldova îi este "foarte dragă".

"Este evident că alegerea aparţine poporului din Moldova şi, cel puţin când vine vorba de alegeri, poporul întotdeauna are dreptate. Putem comenta dacă rezultatul ne convine nouă sau nu ne convine, dar cu certitudine nu se poate spune că rezultatul în sine este bun sau rău. Este rezultatul, atât", a afirmat Klaus Iohannis, potrivit news.ro.

Preşedintele a mai spus că relaţia dintre România şi Republica Moldova este "foarte specială", iar cele două ţări au un viitor comun împreună.

"Am ajuns la concluzia că intervenţia noastră în Moldova a fost cel puţin ineficientă, ca să nu folosesc alte cuvinte, că iar sar unii politicieni în sus că nu le apreciez munca (...)  De foarte multe ori în loc să ajutăm Moldova, instituţiile, partidele, am ajutat persoane din Moldova, iar acele persoane câteodata au avut rezultate bune, dar uneori au dus anumite proiecte politice în derizoriu", a completat şeful statului.

Preşedintele consideră că trebuie ajutate instituţiile din Republica Moldova, nu anumite persoane sau grupuri de persoane.

"Au fost nenumărate mişcări, eu le-am numit cvasi-unioniste, care au clamat că vor să ajute unificarea, dar în realitate vedem acum, la alegeri, că multe din ele şi multe acţiuni nu au făcut decât să îndepărteze moldovenii de România, nu au făcut decât să-i enerveze pe moldoveni", a susţinut Klaus Iohannis.

Chestionat dacă vede posibilă unirea dintre România şi Basarabia, preşedintele a spus: "O unire cu Basarabia este posibilă, dar în acelaşi timp nu cred că este posibilă în viitorul apropiat".

Klaus Iohannis este de părere că trebuie îndeplinite trei condiţii, şi anume: românii să îşi dorească Unirea, moldovenii să vrea acest lucru şi să fie stinse "disputele pe propriul teritoriu care sunt sub jurisdicţie internaţională".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-10

TAGURI: klaus iohannis, unire, moldova, nu, este, posibil, viitor, apropiat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COSTEL CEL TINEREL
10 Noi 2016

SE PUTEA DOAR DUPA EVENIMENTELE DIN 1989. ATUNCI NU A VRUT FOSTA CONDUCERE A TARII. ...CE POTI FACE AZI NU LASA PE MAINE...SPUNE UN PROBERB...NU SE VA MAI PUTEA POATE NICIODATA
Random imageUltimele stiri


loading...