2018-12-14 00:35


Klaus Iohannis, după atentatele din Franţa: România trebuie să-şi adapteze procedurile pentru a putea reacţiona

 |  07:48
Klaus Iohannis, după atentatele din Franţa: România trebuie să-şi adapteze procedurile pentru a putea reacţiona

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referitor la atentatele teroriste din Franţa, că România va trebuie să-şi adapteze unele acte normative şi proceduri pentru a putea reacţiona prompt în situaţii similare. Şeful statului a ţinut să precizeze că acest subiect va fi discutat în cadrul şedinţei CSAT din luna decembrie.

"România nu a crescut nivelul de alertă. Nu am considerat, respectiv cei responsabili nu au considerat că este nevoie, dar cu siguranţă este nevoie de adaptarea unor acte normative, unor proceduri pentru a fi în situaţia de a reacţiona mai repede, mai bine, mai prompt în situaţii care sper să nu apară niciodată la noi, dar cred că e mai bine să fii pregătit şi să nu se întâmple decât să nu fii pregătit şi să se întâmple ceva. Vom discuta aceste chestiuni cu siguranţă în CSAT, în luna decembrie", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, într-un interviu acordat TVR.

Şeful statului a susţinut că, imediat după atacurile teroriste din Franţa, a avut mai multe discuţii cu responsabilii din domeniul securităţii naţionale.

"Atacurile teroriste care au avut loc acum puţine zile în Franţa sunt atacuri de o amploare nemaiîntâlnită până acum. Sunt atacuri care au avut loc în mai multe locaţii, simultan, coordonate şi ele ne duc evident cu gândul la starea de război", a completat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a ţinut să precizeze că, în faţa ameninţării teroriste, "marii actori din politica internaţională vor trebui să găsească metode comune de abordare, de exemplu în conflictul din Siria".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: klaus iohannis, atentat, franta, romania, adapteaza, procedura, reactioneaza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...