2018-12-17 16:36


Klaus Iohannis: Legea privind votul din diaspora bate pasul pe loc. Sunt nemulţumit de modul cum este gestionată

 |  07:31
Klaus Iohannis: Legea privind votul din diaspora bate pasul pe loc. Sunt nemulţumit de modul cum este gestionată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Milano, în faţa comunităţii românilor din nordul Italiei, că legea privind votul din diaspora bate pasul pe loc şi este nemulţumit de modul în care este gestionată.

”Vreau să mă refer aici şi la o lege pe care toate partidele au promis că o vor adopta: cea privind votul românilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenţă. Şi este momentul s-o spun direct: sunt nemulţumit de modul în care este gestionat acest proiect. În cazul celorlalte legi care privesc partidele politice, finanţarea lor sau alegerile s-au făcut progrese care trebuie recunoscute. În acest caz, din păcate, se bate pasul pe loc”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în faţa celor aproximativ 250 de români care trăiesc şi muncesc în Italia.

Şeful statului a le-a mai spus acestora că ”va discuta cu partidele politice din nou şi o va face de atâtea ori de câte va fi nevoie pentru a mişca acest proiect important şi pentru cei in diaspora dar şi pentru el.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că ”unul dintre lucrurile importante pentru el, ca Preşedinte este să apere lucrurile care ne definesc ca stat şi ca naţiune”.

”Pentru unii dintre români acestea sunt resursele naturale, pădurile, de exemplu, pentru alţii instituţiile de educaţie şi cultură, pentru alţii patrimoniul, pentru alţii domeniile noastre de excelenţă. Şi la fel de important pentru mine este să promovez valorile naţionale, simbolurile noastre şi oamenii care le reprezintă, oriunde s-ar afla ei. Sunt aici, în Italia, români care au devenit lideri în comunităţile lor, care sunt preţuiţi şi recunoscuţi pentru contribuţia în diferite domenii. Fiecare dintre voi, cei care munciţi sau studiaţi aici cu trudă şi onestitate, ne reprezentaţi şi faceţi cinste României”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele le-a mulţumit românilor şi le-a transmis că el, personal, contează pe ei să ducă la bun sfârşit ceea ce şi-au propus pentru România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-15

TAGURI: klaus, iohannis, lege, vot, diaspora, bate, pas, loc, este, nemultumit, mod, gestionat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...