2018-12-15 23:03


Klaus Iohannis: Mă gândesc foarte serios să atac la CCR modificările aduse Codului Penal

 |  13:48
Klaus Iohannis: Mă gândesc foarte serios să atac la CCR modificările aduse Codului Penal

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, într-un interviu acordat televiziunii publice germane ARD, că se gândeşte foarte serios să atace la CCR modificările făcute de Parlament la Codul Penal şi cel de procedură penală.

Fiind întrebat dacă va promulga proiectul de lege prin care ar urma să fie îngreunată lupta împotriva corupţiei, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat: "Consider că diferitele tentative de modificare a legilor nu sunt deloc bune. În această fază nu trebuie să fie modificate legile. Voi încerca să mă exprim şi public împotriva unor astfel de iniţiative, lucru pe care l-am şi făcut. Există însă suficiente alte instrumente la îndemâna preşedintelui pentru a pune capăt unor astfel de acţiuni sau, în cel mai rău caz, de a le amâna până când pagubele sunt reduse. Orice lege poate fi retrimisă de preşedinte în Parlament pentru rediscutare, iar Parlamentul o poate discuta din nou, iar, dacă acest pas nu funcţionează, am şi posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională".

În ceea ce priveşte posibilitatea de a ataca acest proiect de lege la CCR, Klaus Iohannis a spus că ia în considerare acest lucru.

"Mă gândesc foarte serios la această posibilitate deoarece nu doresc ca astfel de legi să fie modificate în această fază intensivă a luptei împotriva corupţiei. Mai târziu, peste câţiva ani, când sper eu că numărul cazurilor de corupţie se va reduce foarte mult, atunci se va putea discuta despre modificarea legilor, doar dacă practica va demonstra că este necesară modificarea. Dacă nu, nu", a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

Plenul Senatului a adoptat, în 11 mai, amendamentul la Codul Penal şi cel de Procedură penală prin care ”măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice”, înlocuind sintagma de ”suspiciuni rezonabile” din actuala lege.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-17

TAGURI: klaus, iohannis, gandeste, foarte, serios, ataca, ccr, modificare, cod, penal, procedura, penala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PANAIT
17 Mai 2015

Dl iohannis Mai intai vedeti mafia din sistemul judiciar ( cazanciuc-cumnat cu ponta dupa verisoara si coleg cu nitu PROCUROR GENERAL, nitu-coleg cu ponta si ruda prin alianta cu cazanciuc si ghita, ponta - fost procuror unde a invatat functia de PROCURATOR mafiot , ghita MAFIOT nomber unu de PH membru in acelasi club cu DUMITRACHE ost sef SRI cuscru cu LUCA LIVIU lider sindicat PETROM mafiot in legatura cu S.O.Vintu , oprea g- cumatru cu PINOKIO si coleg de mafie cu botos fost procuror general - (MEMBRU AL CLUBULUI INFRACTIONAL AL ZMENARULUI OPREA G) TOTI ACESTIA determina puscariabilii din parlament sa comita irationalitati si imoralitati LEGISLATIVE impotriva statului de drept.
CROCODILUL FLAMAND
17 Mai 2015

arestul preventiv...musai numai la domiciliu cu jacuzzi si piscina...iar condamnarile numai cu aprobarea MARII ADUNARI NATIONALE....CA LA KOMINTERNISTI....CA DOAR ASA SCRIE IN DOCTRINA FSN-PCR....iar probele pentru arest indiferent cate ar fi nu trebuie luate in seama...ce mama dreaqului politicienii sunt "elitele Romaniei"...toti au pedigree garantat Ilici-SEKU...asa ca nu trebuie deranjati de la furat Pe vremea lui Ceausescu erau invitati la vanatoare si impuscati...fara niciun tribunal....precum hienele turbate.....asta era pedeapsa cu care erau obisnuiti
Random imageUltimele stiri


loading...