2018-12-19 00:17


Klaus Iohannis: Nu mai putem lăsa corupţia să se întindă până ucide. Trebuie să învăţăm din lecţia plătită cu atâtea vieţi

 |  07:22
Klaus Iohannis: Nu mai putem lăsa corupţia să se întindă până ucide. Trebuie să învăţăm din lecţia plătită cu atâtea vieţi

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică seara, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că toată lumea trebuie ”să înveţe lecţia plătită cu atâtea vieţi”. Şeful statului a ţinut să precizeze că „nu mai avem voie să tolerăm incompetenţa autorităţilor, ineficienţa unor instituţii şi nu mai putem lăsa corupţia să se întindă până ucide”.

Klaus Iohannis a mai afirmat că tragedia din Clubul Colectiv trebuie privită cu toată responsabilitatea, iar corupţia nu mai trebuie lăsată să ucidă.

"În aceste momente avem datoria să învăţăm o lecţie, din păcate plătită cu atâtea vieţi, cu atâta suferinţă. Nu mai avem voie să tolerăm incompetenţa unor autorităţi, ineficienţa unor instituţii, nu mai putem lăsa corupţia să se întindă până ucide. Trebuie să ne asumăm fiecare, pe deplin, rolul de cetăţeni activi şi implicaţi, care ştiu să acţioneze împreună, pentru că le pasă de societatea şi ţara în care trăiesc", a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului le-a mai transmis românilor să ceară autorităţilor să fie responsabile, pentru a se asigura că astfel de tragedie nu se va repeta.

"Zecile de tineri loviţi crunt şi familiile lor merită acest angajament al nostru. Fie că ne îndreptăm gândul spre cei ce au pierit în incendiul devastator, fie că ne rugăm pentru sănătatea şi supravieţuirea tinerilor care se luptă pentru viaţă în spitale, trebuie să privim această tragedie cu toată compasiunea, dar şi cu toată responsabilitatea. Sunt momente când o naţiune îşi dă măsura coeziunii, a solidarităţii şi, până la urmă, a tăriei sale", a susţinut preşedintele.

Preşedintele consideră că, în astfel de momente, românii pot să arate că le pasă şi sunt uniţi, aşa cum au făcut-o cadrele medicale şi voluntarii.

"Ne-au arătat-o deja sute de asistente, infirmiere şi medici, care au venit la spitalele lor fără a fi chemaţi sau obligaţi, miile de români care au donat sânge sau zecile de studenţi şi voluntari care şi-au oferit sprijinul oriunde era necesar. Vreau să le mulţumesc pentru iniţiativă, implicare şi omenie. Îi asigur pe toţi de respectul meu şi le transmit sentimentul de recunoştiinţă al multor concetăţeni", a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Treizeci de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat, vineri seara, în clubul Colectiv din Capitală.

Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02
Citeste si:
Tragedia din clubul Colectiv. Marius Ruşitoru, editor de imagine în TVR, a murit

TAGURI: klaus iohannis, lasa, coruptie, intinde, ucide, invata, lectie, plateste, viata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
02 Noi 2015

NU E CORUPTIE DOMNULE JOHANNIS.....E DOAR CAPITALISMUL DE CUMETRIE SI DEMOCRATIA ORIGINALA....UNDE DOAR ANUMITE BEIZADELE COCALARI SI TZOPARLANCE-PITZIPOANCE TREBUIE SA DEVINA "CLASA POLITICA" SI MILIARDARII DE CUMETRIE...PE MODELUL BANTUSTANEZ CARE A CREAT CLICA BOLSEVICO-SECURISTA A LUI ILICI-MAGUREANU-BRUCAN ETCETERA DIN 1989
ALTA DIHANIE EXOTICA
02 Noi 2015

ce zice crocodilul, aprob si eu
Random imageUltimele stiri


loading...