2018-12-16 03:30


Klaus Iohannis: Prevenţia este prioritatea zero a politicilor de sănătate

 |  13:10
Klaus Iohannis: Prevenţia este prioritatea zero a politicilor de sănătate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că susține prevenția ca prioritate zero a politicilor de sănătate. Şeful statului a ţinut să precizeze că educația în acest sens este calea către o societate mai prosperă.

"Trebuie să recunoaștem faptul că tot mai mulți români conștientizează importanța prevenției, a unui stil de viață sănătos și a informării ca acces la mai multă responsabilitate față de propria sănătate. Această responsabilizare individuală trebuie însă dublată și încurajată de efortul autorităților. Personal, susțin prevenția ca prioritate zero a politicilor de sănătate și cred că educația în acest sens, încă de la cele mai fragede vârste, este calea către o societate mai prosperă. (...) Este deja larg cunoscut faptul că cele mai răspândite boli ale societății moderne pot fi evitate prin prevenție", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, la dezbaterea "Educație pentru sănătate", potrivit Agerpres.

Şeful statului a mai spus că există un consens "declarativ” cu privire la faptul că sănătatea și educația sunt cruciale.

"Educația pentru sănătate, realizată în cadrul formal al sistemului de învățământ, este o mare oportunitate. Este o primă cale prin care copiii pot afla informații corecte despre diferite aspecte ale sănătății și începutul formării unor atitudini și deprinderi care vor avea efecte pentru sănătatea lor de-a lungul întregii vieți. O conduită preventivă se formează în timp, impactul fiind mai mare atunci când debutează la o vârstă fragedă. Școala are o autoritate morală recunoscută și, de aceea, educația pentru sănătate asigurată prin intermediul acesteia capătă o recunoaștere individuală și socială deosebită", a precizat preşedintele Klaus Iohannis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-26

TAGURI: klaus iohannis, preventiv, prioritate, zero, politica, sanatate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...