2018-12-10 04:52


Klaus Iohannis: SPP a evoluat şi a devenit o structură modernă şi eficientă

 |  10:54
Klaus Iohannis: SPP a evoluat  şi a devenit o structură modernă şi eficientă

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, joi, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), că instituţia a devenit o structură modernă şi eficientă. Şeful statului a mai afirmat că „remarcă modul în care SPP a evoluat, adaptându-şi pregătirea în funcţie de riscuri şi ameninţări”.

Preşedintele Klaus Iohannis arată în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială că 7 mai este o zi deosebită, în special anul acesta, când SPP împlineşte 25 de ani de la înfiinţare.

”Serviciul de Protecţie şi Pază este una dintre structurile importante ale sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Remarc modul în care instituţia a evoluat în această perioadă, adaptându-şi pregătirea şi intervenţia în funcţie de riscuri şi ameninţări. Astfel, Serviciul a devenit o structură modernă şi eficientă, iar rolul şi misiunile sale s-au extins în mod semnificativ pe plan intern şi internaţional”, a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că apreciază capacitatea de acţiune şi curajul dovedit de angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază în misiunile specifice, precum şi contribuţia adusă la organizarea, pe teritoriul României, a unor evenimente de anvergură.

„Apreciez, totodată, performanţele cadrelor instituţiei în asigurarea protecţiei demnitarilor ONU în diferite teatre de operaţii internaţionale. Dovada recunoaşterii lor este aceea că Serviciului de Protecţie şi Pază i s-a încredinţat pregătirea de specialitate a personalului de securitate al Naţiunilor Unite, lucru care face cinste României. Într-o lume în permanentă schimbare, marcată de pericolele manifestărilor teroriste la adresa democraţiei şi a drepturilor omului, îmi exprim convingerea că Serviciul de Protecţie şi Pază va continua să-şi îndeplinească la standarde înalte misiunile specifice”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-07

TAGURI: klaus, iohannis, spp, evolueaza, devine, structura, moderna, eficienta, adapteaza, pregatire, risc, amenintare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


POMPILICA
08 Mai 2015

FICUSULE legile fizici sunt mult diferite de cele ale MAFIEI. SPP s-a infiintat din ambitia politica a fostului secretar de partid PCR din MApN, ofticosul ILIESCU DUMITRU (zis MITICA fara frica la cate nelegiuiri comis fara sa fie cercetat inca) cu sprijunul lui BUNICUTA Ion ILICI. ILIESCU DUMITRU trebuia trecut in rezerva pt ca armata nu-l mai suporta ca om si individ, insa agasit mila tot la stalinistii si bolsevicii din FSN. SPP este o structura militara ce nu are corespondent in tarile UE sau NATO cai STS. Aceste doua structuri fantomatice care au bugete cat au MApN, SRI, SIE, MAI, trebuie sa-si gaseasca locul cand Ro va deveni stat modern si eficient SPP la Jandarmeria Ro din MAI si STS la SRI. Atunci reducerea cheltuielilor bugetare va fi considerabila. Pana atunci cele doua structuri militare (tip struto-camila) vor fi apreciate fara logica si ratiune de catre FICUS ca si de MARINAR, TAPU si BUNICA.
Random imageUltimele stiri


loading...