2019-03-25 03:52


Klaus Iohannis: Vreau va prezenţa românilor peste graniţe să fie o chestiune de alegere

 |  10:57
Klaus Iohannis: Vreau va prezenţa românilor peste graniţe să fie o chestiune de alegere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că îşi doreşte ca prezenţa românilor peste graniţe să fie o chestiune de alegere, nu una de necesitate.

''Îmi doresc ca prezenţa românilor peste hotare să fie o chestiune de alegere, nu una de necesitate'', le-a spus preşedintele Klaus Iohannis reprezentanţilor românilor din străinătate, prezenţi la Palatul Cotroceni, transmite Mediafax. 

Şeful statului a susţinut că „statul român trebuie să-i servească deopotrivă pe toţi românii, din interiorul şi din afara graniţelor”.

„Convingerea mea este că a valorifica potenţialul românilor din afara ţării înseamnă, de fapt, a crea un cadru propice pentru bunăstarea tuturor românilor", a completat Klaus Iohannis.

Preşedintele este de părere că diaspora poate deveni o resursă importantă pentru dezvoltarea şi modernizarea României.

''Noua abordare pe care o propun, de a privi diaspora ca pe o oportunitate, pleacă de la câteva constatări. În primul rând, românii de peste hotare acumulează experienţă, posedă expertiză, capătă deprinderi şi îşi construiesc reţele de contact pe care nu le-ar fi avut în ţară. Acestea reprezintă un capital preţios, ce poate fi valorificat în mod inteligent. A doua constatare, pe care o fac cu regret, este că prea puţini români au planuri concrete de întoarcere în ţară. Sunt convins că numărul lor va creşte pe măsură ce se schimbă abordarea statului faţă de cetăţenii săi, dar expertiza lor poate fi valorificată şi pusă în slujba dezvoltării României chiar de acolo unde trăiesc ei acum'', a precizat preşedintele Klaus Iohannis. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-23
Citeste si:
Dacian Cioloş: Anual, românii din străinătate trimit acasă în jur de 1,5 miliarde de euro

TAGURI: klaus iohannis, vrea, prezenta, roman, peste, granita, chestiune, alegere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Feb 2016

Dl. DIRIGINTE DE LICEU dacă îti doreşte ca prezenţa românilor peste graniţe să fie o chestiune de alegere, si nu una de necesitate trebuie sa stii ca si tu ca si inaintasii tai de dupa 1989 nu ai facut nimic pentru a se realiza acest deziderat. TOTI SUNTETI NISTE INFANTILI SI NISTE MACANITORI.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...