2017-01-24 01:03


Kodak a intrat în faliment

 |  17:18
Kodak a intrat în faliment

Compania Kodak, recunoscută pentru inovaţiile aduse industriei fotografiei, a aplicat pentru a beneficia de protecţia falimentului, anunţă BBC.

Conducerea companiei a subliniat că pentru clienţii companiei, activitatea acesteia va continua, procedura de faliment fiind o metodă la care a apelat pentru a se reorganiza fără a suferi de pe urma creditorilor. Kodak s-a reorientat recent către producţia de imprimante pentru a atenua pierderile provocate de scăderea vânzărilor de camere foto.

Notorietatea companiei a fost susţinută de calitatea filmelor fotografice şi a peliculei de film, declinul Kodak fiind provocat atât de criza globală, cât şi de dezvoltarea aparaturii digitale. În mod ironic, Kodak este recunoscută şi drept prima companie care a produs o cameră foto digitală, scrie BBC. În 1975, compania a prezentat un dispozitiv de mărimea unui toaster de pâine, capabil să facă poze de 0,1 megapixeli.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13

TAGURI: faliment Kodak, calitate foto, calitate film fotografie, fotografie Kodak, camera digitala KodakComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image