2016-12-04 04:10

POLITICA


Kodak a intrat în faliment

 |  17:18
Kodak a intrat în faliment

Compania Kodak, recunoscută pentru inovaţiile aduse industriei fotografiei, a aplicat pentru a beneficia de protecţia falimentului, anunţă BBC.

Conducerea companiei a subliniat că pentru clienţii companiei, activitatea acesteia va continua, procedura de faliment fiind o metodă la care a apelat pentru a se reorganiza fără a suferi de pe urma creditorilor. Kodak s-a reorientat recent către producţia de imprimante pentru a atenua pierderile provocate de scăderea vânzărilor de camere foto.

Notorietatea companiei a fost susţinută de calitatea filmelor fotografice şi a peliculei de film, declinul Kodak fiind provocat atât de criza globală, cât şi de dezvoltarea aparaturii digitale. În mod ironic, Kodak este recunoscută şi drept prima companie care a produs o cameră foto digitală, scrie BBC. În 1975, compania a prezentat un dispozitiv de mărimea unui toaster de pâine, capabil să facă poze de 0,1 megapixeli.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13

TAGURI: faliment Kodak, calitate foto, calitate film fotografie, fotografie Kodak, camera digitala KodakComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ducu Bertzi, audiat în calitate de suspect la Poliţia Română Ducu Bertzi, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune... 21 Noi 2016 | (0)
FOTO: Gheorghe Popescu: Chiar înainte de momentul în care s-a stins, Didi Prodan îmi trimitea mesaje Fostul internațional român Gheorghe Popescu a precizat joi, într-o postare pe pagina sa de... 17 Noi 2016 | (0)