2018-12-12 09:33


Kovacs Peter, ales preşedinte executiv al UDMR

 |  15:36
Kovacs Peter, ales preşedinte executiv al UDMR

Kovacs Peter a fost ales, sâmbătă, la şedinţa CRU al UDMR de la Târgu Mureş, în funcţia de preşedinte executiv al Uniunii, după ce, la Congresul formaţiunii din luna aprilie, s-a decis ca Secretariatul General pe care acesta îl conducea să se transforme în Prezidiu Executiv.

La şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR care se desfăşoară, sâmbătă, la Târgu Mureş, secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter, a fost ales în funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii cu 53 de voturi "pentru", fiind înregistrate şi 21 de voturi "împotrivă", scrie Mediafax.

Kovacs, care a fost singurul candidat pentru acest post, fiind propus de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că este convins că, împreună cu echipa sa, va avea o performanţă mai bună în cadrul Uniunii.

"Prin desfiinţarea funcţiei de vicepreşedinte politic la Congresul din aprilie, o bună parte din munca depusă de Borbely Laszlo va cădea pe umerii mei. Eu sunt gata pentru această provocare. Dacă până acum am călătorit foarte mult în Transilvania, în zonele în care trăiesc potenţialii noştri alegători, maghiarii, o să fiu mai mult în Bucureşti, în relaţiile cu partidele, cu diferite instituţii guvernamentale. O să am mai multe responsabilităţi şi pe linie politică", a spus Kovacs.

În cadrul CRU, au mai fost aleşi cei şapte vicepreşedinţi executivi ai Uniunii, propuşi de Kovacs Peter: Magyari Tivadar - educaţie, Hegedus Csilla - cultură, Bodor Laszlo - programe naţionale, Szekely Istvan - probleme sociale, Ilyes Gyula - administraţia publică locală, Nagy Zoltan - organizaţiile teritoriale şi Gered Imre - tineret.

Delegaţii la Congresul UDMR care a avut loc, în 17 şi 18 aprilie, la Cluj-Napoca, au aprobat modificarea Statutului Uniunii, printre noile prevederi figurând desfiinţarea funcţiei de vicepreşedinte politic, deţinută de Laszlo Borbely, şi redenumirea Secretariatului General în Prezidiu Executiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-30

TAGURI: kovacs, peter, presedinte, executiv, udmr
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...