2017-01-22 01:53

POLITICA


Kremlinul încurajează ruşii să se dea pe vin

 |  18:43
Kremlinul încurajează ruşii să se dea pe vin

Kremlinul a ales o modalitate inedită pentru a reduce consumul de vodcă. În mijlocul uneia dintre cele mai dure campanii antialcool de la căderea din 1991 a Uniunii Sovietice, preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că încurajarea consumului de vin va face diferenţa, arată The Telegraph.

"Vinificaţia trebuie dezvoltată pentru a contribui la eradicarea alcoolismului. Ţările în care acest sector este puternic nu au probleme cu alcoolismul: problemele cu abuzul de alcool provin de la alte băuturi", a spus Medvedev,care este de cele mai multe ori fotografiat cu o ceaşcă de ceai în mână decât cu un pahar de vin. Cifrele guvernului arată că vinul este a treia cea mai populară băutură alcoolică după bere şi vodcă. Cu taxele de import, vinul este considerabil mai scump decât vodca sau berea.  

Expertul Vadim Drobiz a spus că ideea lui Medvedev este bună, dar că punerea în practică necesită un minim de douăzeci de ani. "Nu este vorba doar despre crearea unei culturi de a produce vin, ci o cultură a consumului de vin", a spus el. Potrivit acestuia, o mare parte a populaţiei nu îşi perimite să cumpere vin, spre deosebire de Occident unde există alcool de calitate decentă pentru toate segmentele de populaţie, disponibil la preţuri diferite.

Ca parte a luptei împotriva alcoolismului, Kremlinul a introdus un preţ minim pentru vodcă, a limitat vânzarea de alcool în magazine şi a tăiat cantitatea de alcool în sânge admisă automobiliştilor. Oficialii ruşi estimează că 500.000 de oameni mor din cauza alcoolului în fiecare an.Conform indicatorilor internaţionali, o naţiune care depăşeşte 9 litri de alcool pur pe cap de locuitor în decursul unui an are o problemă cu alcoolismul. În Rusia, consumul de alcool pur pe cap de locuitor este de 19 litri pe an!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image