2017-01-18 17:19

POLITICA


La concurenţă cu Ponta şi cu Antonescu. Uniunea Udrea-Băsescu-Boc promite o viaţă mai uşoară

 |  20:02
La concurenţă cu Ponta şi cu Antonescu. Uniunea Udrea-Băsescu-Boc promite o viaţă mai uşoară

La capătul opus al Uniunii Social-Liberale segăseşte o altă uniune, teoretic formată din trei partide (PDL-UDMR-UNPR), darpractic manevrată de trei persoane: Elena Udrea, Emil Boc, Traian Băsescu. Fiecare dintre componenţii acestei coaliţiise foloseşte de arme separate pentru a atrage electoratul: promit creştereeconomică, promit mii de euro tinerilor care şi încep o afacere şi văd exploziede bucurie în loc de huiduieli şi nemulţumire.

Cea mai activă verigă a uniunii UBB(Udrea-Băsescu-Boc) este de departe ministrul dezvoltării şi turismului, ElenaUdrea, ea fiind campioană la banii pe care îi are în administrare pentru aconvinge populaţia să voteze din nou cu PDL. Ea are la dispoziţie, începând dinacest an până în 2015, patru miliarde de euro doar pentru proiecte cuprimăriile din ţară, mai exact pentru drumuri, apă, canalizare şi staţii de epurare.Alte miliarde de euro le are la dispoziţie pentru a construi telegondoleportocalii, parcuri de distracţie montane şi pârtii de schi. Nu mai oboseşte săle inaugureze. O metodă mai nouă adoptată de Elena Udrea pentru a se faceplăcută în ochii românilor este, se pare, interpretarea realităţii. S-aîntâmplat acum trei zile la inaugurarea telegondolei de la Vulcan. După ce opensionară i-a cerut să nu-i mai ia din pensie pentru că a rămas fără bani demedicamente, Elena Udrea i-a spus că tocmai i-a dat înapoi din banii tăiaţi dela pensie. “Începând de luna aceasta o să aveţi mai mult cu 900.000 de leivechi. Ia să vedeţi, ia să vedeţi”, i-a spus Udrea pensionarei. Ea a uitat însăsă-i spună femeii că doar două categorii de pensionari vor primi cei 900.000 delei vechi în plus la pensii, adică cei încadraţi în grupele I şi a II-a demuncă. Şi a mai uitat să spună că pensionarii care au pensii mai mari de 740 delei primesc cu 5,5% mai puţin, pentru că de la începutul anului li se reţineaceastă sumă la Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate. Acolo undeteleviziunile de ştiri au arătat cu imagini că oamenii de la Vulcan auadmonestat-o şi au huiduit-o, ea a văzut “cu ochii ei” “o explozie de bucurie”.După cum a scris pe blogul său, acolo a văzut oameni care “s-au înghesuit laaceastă adevărată sărbătoare”, iar cei certaţi de mulţime au fost chiar membriiechipelor de filmare de la cele două televiziuni, care, “când telegondola nufusese încă inaugurată, s-au dat de ceasul morţii să demonstreze căproiectul Vulcan este unul neviabil, una dintre extravaganţele Elenei Udrea”.Potrivitministrului turismului, oamenii le-au cerut reporterilor să nu mai mintă, iarea a luat apărarea reporterilor scuzându-i că ei nu au nici o vină, ci şefiilor. “Am auzit urale din suflet, aplauze pe bune, am văzut o mare de oamenifericiţi şi mulţumiţi.I-am văzut năpustindu-se să parcurgă primul drum cutelegondola”, a mai povestit Udrea, apoi a explicat că instalaţia telegondoleis-a blocat fiindcă în loc de 8 persoane în cabine s-au urcat 10-12 persoane.

Boc, peurmele lui Geoană

Emil Boc luptă şi el cu armele pe care le arela dispoziţie pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în faţa electoratului. El apromis că bugetarii vor primi chiar dinaceastă lună salarii majorate cu 15%. Boc a mai anunţat şi mărirea, tot dinfebruarie, a un milion şi jumătate de pensii pentru cei încadraţi în grupele Işi a II-a şi care vor încasa, în medie, cu 93 de leimai mult decât până acum. Premierul a mai promis, de asemenea,toleranţă zero faţă de corupţie, după ce 59 de poliţişti de frontieră şi vameşide la Vama Siret au fost reţinuţi pentru trafic de ţigări şi luare de mită. Oaltă măsură cu care Boc încearcă să-şi facă imagine pe banii statului esteacordarea a câte 10.000 de euro tinerilor care îşi vor începe o primă afacere. Boca făcut puţin şi pe durul spunând că aceşti bani nu se vor acorda cash, pentruca cineva “să meargă să facă o petrecere în Bamboo” sau în vreo altă discotecă.

Băsescupromite creştere economică

Preşedintele Traian Băsescu continuă să batămonedă pe restructurarea statului şi încă se mai chinuieşte să-i convingă peminiştri să atragă fonduri europene. El a cerut Guvernului să verifice prevederile legislaţiei privind fondurileeuropene pentru a detecta problemele care duc la întârzierea implementării proiectelor.Preşedintele Băsescu insistă că anul acesta România va avea creştere economicăîn trimestrul trei. Subiectul a fost atins de şeful statului încă de la finalulanului trecut.

“​Deşi m-am fript de câteva ori cu optimismulmeu, cred că putem avea încredere în evaluările FMI şi CE care confirmă că vomavea o creştere de 1,5%. Eu voi încerca să conving Guvernul că nu oricecreştere este bună. Dacă am creşte cu 1% anul viitor, dar pe baza investiţiiloraş fi foarte mulţumit”, spunea şeful statului în noiembrie anul trecut. Aseară,Băsescu a anunţat că nu mai tragem ultima tranşă din acordul cu FMI, dar se vaîncheia un nou acord cu FMI de tip preventive pentru cinci miliarde de euro. Ela mai menţionat că economia României a fost stabilizată şi s-au luat măsurile necesare ieşirii dincriză.

PDL nuvrea alianţe

Din punct de vedere politic, democrat-liberaliipromit că îşi vor reforma partidul şi că alături de greii PDL vor face partedin conducere şi cei mai tineri. Deşi este conştient de pericolul coalizăriiOpoziţiei, PDL a refuzat să facă o alianţă pre-electorală cu UNPR. Nicicelălalt partener al său de guvernare, UDMR, nu priveşte prea liniştit situaţiaactuală de pe scena politică presând PDL să semneze un protocolal coaliţiei, în maximum trei săptămâni, care săînsemne mesaje clare şi către electorat şi către politicieni cu ţinte foarte precise, cu uncalendar foarte precis în care fiecare partid are ţintele lui. UDMR arepropriile sale interese pentru semnarea acestui protocol cum ar fi finalizarealegii minorităţilor şi a legii privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-01-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
07 Feb 2011

cu npomeni pentru putoril e dambovitene, cu ajutoar e sociale pentru trantori , cu pensii pentru tarani i loviti de lene, cu tot ce meritam noi miticii
GETA
07 Feb 2011

Elena Udrea este cel mai bun ministru. Sinteti gel osi cu totii ca este si f rumoasa si desteapta. Abi a astepta sa vina la pute re PSD si PNL cu alde Van ghelie si Oprisan sa vede ti atunci distractie. O s a-l regretam pina si pe V adim.
LIVIA
07 Feb 2011

geta tu esti insasi prost ituata UdreaElena?Cum pot i afirma ca Udrea elena e ste cel "mai bun"ministru cand aceasta puscariabil a jefuieste ,la vederer a tat banii publici romanes ti cat si pe cei europeni ?

Adauga un comentariu

Random image