2017-01-20 10:09

POLITICA


La mulţi ani, Majestate!

 |  21:00
La mulţi ani, Majestate!

Preşedintele Traian Băsescu împlineşte astăzi, 4 noiembrie, 60 de ani. De ziua lui şi-a luat liber. Ieri, la prânz însă a dat o mică petrecere la Vila Lac 1, proprietate destinată Protocolului de Stat. Invitaţi au fost parlamentarii PDL, UNPR şi ai minorităţilor, membrii UDMR lipsind. S-a ciocnit şampanie şi s-a servit tort. Atmosfera a fost una de voie-bună, iar politică nu s-a prea discutat. Petrecăreţii au stat mai bine de două ore şi l-au umplut pe sărbătorit de cadouri. Printre daruri – un tablou reprezentând Portul Anvers, un vin de 50 de ani şi două cărţi.

Joi, la ora 12.00, preşedintele Traian Băsescu sosea la Vila Lac 1, la petrecerea dată în cinstea împlinirii celor 60 de ani ai săi. „Nu e nici o întâlnire politică, dar este joi şi mâine parlamentarii pleacă acasă. Am considerat de bun-simţ ca la împlinirea a 60 de ani să bem împreună un pahar cu vin. Buni, răi cum sunt, cu ei trecem criza nu cu altcineva. Nu va fi discutată nici o temă politică, mai ales că am treabă. La ora 18.00 am întâlnire cu FMI şi nu vreau să mă duc nervos după discuţii politice cu ei”, spunea şeful statului zâmbind. Întrebat ce îşi doreşte de ziua sa, preşedintele a răspuns: “Linişte!”. “Ceea ce îmi doresc o să şi am, adică mâine nu vin la serviciu”, spunea Traian Băsescu, înainte de a intra în Vila Lac 1.

Printre invitaţii care îl aşteptau înăuntru erau mai toţi parlamentarii de seamă ai PDL, UNPR şi ai minorităţilor naţionale: Roberta Anastase, Ioan Oltean, Mircea Toader, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Vasile Gherasim, Sever Voinescu etc. Dar şi premierul Emil Boc şi miniştrii PDL.

Marii absenţi la petrecerea de joi au fost cei de la UDMR. Contactaţi de noi, mai mulţi parlamentari maghiari ne-au declarat sub protecţia anonimatului că la Parlament nu a sosit nici o invitaţie pentru ei.

Vin şi whisky

Petrecerea a durat mai bine de două ore, preşedintele plecând în jurul orei 14.15. „A zâmbit tot timpul, a fost o atmosferă de bună dispoziţie. S-au făcut şi poze. S-a băut şampanie, vin alb şi au fost şi băuturi spirtoase. N-am văzut vin roşu. De mâncat au fost gustări, alune, prăjituri. Era şi un tort mare acolo, dar când am plecat eu, tortul nu era tăiat încă”, ne-a mărturisit unul dintre participanţi.

Cadouri marinăreşti

Probabil cel mai important cadou pe care Băsescu l-a primit joi a fost cel făcut de deputaţii PDL: un tablou cu Portul Anvers, oraş în care preşedintele şi-a petrecut mult timp în perioada când era căpitan de vas. „E foarte frumos, reprezintă Portul Anvers acum o sută şi ceva de ani. Şi lui i-a plăcut. Nu mă pricep, dar e făcut de un pictor de la o mie opt sute şi ceva din şcoala flamandă. Eu am ales cadoul şi tot eu i l-am înmânat. Păi, nu sunt eu liderul de grup şi la bine şi la rău?”, ne-a declarat Mircea Toader, şeful deputaţilor democrat-liberali. Acesta nu a fost, însă, singurul dar pe care deputaţii i l-au făcut. Preşedintele a mai primit de la ei şi o sticlă cu vin de colecţie vechi de 50 de ani, un stilou şi două cărţi - „Amintiri din pribegie” de Neagu Djuvara şi „Peştele în apă” de Mario Vargas Llosa, după cum a mai precizat Mircea Toader. Senatorii i-au luat un alt cadou - o sculptură în sticlă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-08

TAGURI: majestate, BasescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SERBAN
04 Noi 2011

Titlul arata cam cat de imbecil este autorul si cam care este nivelul acestui ziar...De ce simt unii sa se dea ironici aruncand in derizoriu termeni de reverenta folositi doar in cazul unor monarhi...
METIN CERCHEZ
04 Noi 2011

au fost toti tradatorii care ne au adus in saracie-poporul sarac iar ei tot mai bogati-sa dea Dumnezeu sa fi in coma si spitalul la care mergi sa fie inchis
AURA MARINESCU
04 Noi 2011

ia uite domnule ha, ha, ha, vrea liniste marinaru lu peste , acum vreo doi ani zicea ca doar Iliescu vrea liniste, aha se vede treaba ca s-a cam saturat si- facut plinul... oare ce avere o fi avand...ii doresc sa nu fie niciodata iertat de poporul acesta de care si-a ras atatia ani.... sa fie judecat intocmai ca ceausescu! amin!
DIACONU GABRIELA
04 Noi 2011

la multi ani domnule presedinte
RAHUL
29 Iul 2012

Am avut si eu o intamplare ctiuada in timp ce citeam Cand imposibilul devine posibil de Stanislav Grof. Nu stiu daca a fost cartea de vina, am avut o mica banuiala sau a fost o pura intamplare Ma simteam in forma, eram calma, linistita, citeam cu placere, cand, dintr-o data am inceput sa nu mai disting literele, randurile, totul s-a amestecat, lumea a inceput sa se invarta cu mine. Mi-am revenit destul de greu din aceasta stare. Evident, nu am mai pus mana pe cartea respectiva poate candva voi mai face o incercare.Culmea este ca am facut cursuri de radiestezie, dar nu pot sa masor nimic niciodata. Si aici banuiesc o influenta externa bine intentionata . De cate ori vreau sa pun mana pe ansa si raportor, simt o furie care creste si ma blocheaza, ma enervez cumplit nici eu nu stie pe cine sau de ce. Sau poate nu am dreptul sa masor
PATTY
31 Iul 2012

Minunata povestire. Mi-a adus amnite de tinerete cand ma tineau "balamalele". Bine faci ca mergi acum cand te tin " oscioarele" cum zici tu.Am citit impreuna cu sotul meu si am fost fascinati de frumusetea locurilor prin care ai trecut. Mulumim pentru plimbarea virtuala...Acum stiu cand imi e dor de o plimbare intru la tine si la tine pe blog sa vad pe unde mai pot sa ma mai plimbi. E al doilea blog care m-a incantat pe aceasta tema. Toate cele bune si Dumnezeu sa va pazeasca pe unde "hoinariti". Carmen

Adauga un comentariu

Random image