2018-11-16 14:10


LANSARE: Partidul Mişcarea Populară s-a înregistrat, Eugen Tomac este preşedinte interimar

 |  21:01
LANSARE: Partidul Mişcarea Populară s-a înregistrat, Eugen Tomac este preşedinte interimar
Răzvan Mateo Mateescu

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a depus, marţi, actele de înfiinţare la tribunal şi s-a grăbit să îşi anunţe lansarea printr-o conferinţă de presă. În cuvântul de deschidere, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda a declarat că prin înregistrarea noii formaţiuni politice „s-a născut un viitor partid de guvernământ pentru România, Partidul Mişcarea Populară”.

Şarada din aprilie rezolvată de PUTEREA

Chiar la înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară, PUTEREA a dezvăluit (şi publicat a doua zi) “vrăjeala patentată de grădinari” sau cum Băsescu şi ai lui s-au inspirat din plin de la bulgari, cu înfiinţarea unei fundaţii şi crearea, apoi, a unui partid. Puteţi afla mai multe despre metoda furată de la vecinii bulgari de preşedintele Băsescu în rubrica “Picătura chinezească de Mihai Pâlşu” sub titlul

Partenerul preşedintelui

Marţi, în discursul său de la lansare, Marian Preda a vorbit despre cum membrii fondatori ai fundaţiei pe care o conduce, au înfiinţat 33 de filiale în toată ţara, au pregătit statutul şi programul noului partid şi au selectat un grup de coordonare naţională al acestuia. Au fost strânse aproape 50.000 de semnături, pentru a fi depuse la înregistrarea partidului.

Preda l-a prezentat, apoi, pe „coordonatorul grupului de iniţiativă naţional, Eugen Tomac, o persoană care îndeplineşte cu prisosinţă criteriile anunţate de Fundaţia Mişcarea Populară şi transmise în programul şi în Statutul Partidului Mişcarea Populară". Comitetul de Iniţiativă Naţională al Partidului Mişcarea Populară este format din: preşedintele interimar, Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi Dragoş Ciuparu.

La rândul său, Eugen Tomac a susţinut că PMP vrea să fie “adevărata voce de dreapta a cetăţenilor români care au convingeri de dreapta”. “Vrem să fim o alternativă credibilă la USL pentru toţi cetăţenii cinstiţi şi corecţi din această ţară", a declarat Tomac. Fostul deputat PDL a declarat că noua formaţiune politică va rămâne un partener al preşedintelui Băsescu şi va susţine “reformele pe care şeful statului român le-a demarat”. Tomac a precizat că PMP este “un partid creştin democrat şi liberal”, de acolo îşi trage tradiţia politică.

El a explicat că PMP apare într-un moment în care cei mai mulţi cetăţeni ai României nu mai cred în partide. De asemenea, chiar de la lansare, Tomac a ţinut să anunţe că PMP nu va face disctincţie între români, indiferent unde locuiesc aceştia. S-a referit, apoi, atât la românii din Republica Moldova, cât şi la cei care lucrează în UE sau în alte ţări.

Cât priveşte Republica Moldova, Tomac spune că unul dintre obiectivele PMP este susţinerea fără rezerve a integrării acesteia în UE, “pe principiul «două state, acelaşi popor»”. De altfel, preşedintele interimar al noului partid a anunţat că va exista o filială şi în Republica Moldova.

 

Legătura cu Fundaţia

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a evidenţiat faptul că prin înfiinţarea partidului, fundaţia va beneficia de "braţul politic” prin care îşi va pune în practică programul politic. Potrivit lui Preda, fundaţia va fi în strânsă relaţie cu partidul, ea urmând să fie reprezentată în conducerea executivă a partidului prin preşedinte, precum şi în structurile de conducere judeţene, prin preşedinţii filialelor.

Cât despre legătura cu preşedintele ţării, Marian Preda a spus că, dacă acesta a avut iniţiativa înfiinţării fundaţiei, acum "fundaţia înfiinţează partidul, deci metaforic domnul preşedinte este bunicul spiritual al partidului. Partidul continuă programul de reforme şi modernizare a României început de Traian Băsescu. Domnul preşedinte a spus la un moment dat că Fundaţia va avea nevoie de un vector politic, l-am informat pe preşedinte când a început procesul de strângere de semnături pentru partid, dar domnia sa nu s-a implicat în procesul deciziei".

La rândul său, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a declarat că “în faţa mastodontului USL, arhaic în gândirea şi acţiunea sa politică” este nevoie “de această contrapondere”, PMP. “Lupta e inegală, deocamdată, dar o vom duce împreună cu cetăţenii care vor să spere şi să lucreze alături de noi”, a mai spus Baconschi. Adrian Papahagi i-a invitat pe cetăţeni să muşte cu încredere din mărul PMP (partidul are ca semn un măr), pentru că formaţiunea nu este Albă ca Zăpada, iar mărul nu este al vrăjitoarei din poveste.

Reacţia PDL: Vom rezista atacurilor politice exterioare

După ce Partidul Mişcarea Populară (PMP) s-a lansat, lideri din PDL au avut reacţii dure cu privire la apariţia formaţiunii înfiinţată de susţinătorii lui Traian Băsescu. Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL, a declarat, făcând referire la apariţia PMP, că nu prezintă pericol pentru PDL, în timp ce Paleologu a făcut apel la o unire a celor două formaţiuni împotriva Guvernului USL.

 

Soluţia vine din construcţie

Noul prim-vicepreşedinte PDL, Cătălin Predoiu, a scris pe blogul său că PDL va rezista atacurilor ce vin din exterior, făcând referire la înfiinţartea PMP: “PDL va rezista atacurilor politice, fie că vin din interior, fie că vin din exterior. PDL este atacat pentru că, reformat și reconstruit, poate deveni o problemă serioasă pentru USL. Îmi exprim convingerea că soluția adevărată vine din construcție politică, nu din rapt politic, din onestitate, nu din ipocrizie, din muncă inteligentă, nu din improvizație agresivă. Am intrat și rămân în PDL și nu am nici o îndoială că vom consolida un partid puternic”.

 

Unire împotriva USL

Totodată, deputatul TheodorPaleologu a precizat la RFI, că cele două formaţiuni ar trebui să se unească împotriva USL, dar în acelaşi timp a criticat modul în care Eugen Tomac a fost tratat în competiţia pentru postul de secretar executiv pentru relaţii internaţionale, la Congresul PDL, completând că Tomac a fost faultat "într-un mod absolut scandalos şi total necolegial de către actuala echipă de conducere". “Într-o logică sănătoasă, trebuie să ne unim împotriva Guvernului USL, să avem o listă comună la alegerile europene, dar e clar, pe zi ce trece e mai clar, că Vasile Blaga nu e în stare să unifice, că este un factor de diviziune", a explicat Paleologu.

 

Mai curat

La rândul lui,vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a declarat că PDL nu este amenințat de lansarea noului PMP, ci dimpotrivă, va ieși „foarte puternic și mai curat” odată cu apariția aceste formațiuni pe scena politică. “M-a deranjat că se prevedea că se va lansa acest partid și a început un concus de înjurături la adresa membrilor PDL ca fiind o condiție de a face parte din el. Mi se pare o ipocrizie, Mișcarea Populară lovește din toate părțile pe PDL, dar PDL va rezita mult și bine de acum înainte, va fi și mai curat și va ieși foarte puternic”, a spus Cezar Preda pentru B1 TV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: Partidul, Miscarea, Populara, Traian, Basescu, Catalin, Predoiu, PDL, critici
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...