2019-01-20 17:58


Laszlo Tokes: UDMR reprezintă o mafie politică. Eurodeputatul cere Budapestei un protectorat asupra Transilvaniei.

 |  15:44
Laszlo Tokes: UDMR reprezintă o mafie politică. Eurodeputatul cere Budapestei un protectorat asupra Transilvaniei.

UPDATE, ora 15:46. Eurodeputatul Laszlo Tokes a catalogat UDMR, sâmbătă, la dezbaterile Universităţii de Vară "Balvanyos", de la Băile Tuşnad, ca fiind "o mafie politică”, acuzând Uniunea că a furat "sume importante de bani". Acesta a exclus orice ce posibilă colaborare cu acest partid, subliniind că este nevoie de oameni care să nu şi-au erodat credibilitatea. La acelaşi eveniment, Tokes a cerut în discuţia cu premierului Ungariei, Viktor Orban, ca autorităţile de la Budapesta să instituie un "protectorat" asupra Transilvaniei.

Tokes i-a cerut lui Orban să creeze "un sistem de cooperare naţională", în aşa fel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, după modelul Austriei cu Tirolul de Sud, scrie Mediafax. "Trebuie să vedem ce preţ plătim pentru această unitate (unitatea maghiarilor - n. r.). Îl rugăm pe premierul Viktor Orban şi Guvernul condus de el să construiască un sistem de cooperare naţională, în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud", a explicat Tokes.

Eurodeputatul  a adăugat că trebuie să fie selectaţi specialişti care să realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru că "secuimea are un steag", şi împreună, prin cele două, maghiarimea să meargă mai departe "pe această cale a autonomiei, a autonomiei secuimii".

De asemenea,Tokes a mai spus că Băile Tuşnad reprezintă o zonă autonomă a Ţinutului Secuiesc."Ne-am adunat pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o zonă autonomă a Băilor Tuşnad, adică zona în care se desfăşoară Universitatea de Vară. Dacă sunteţi de acord, aş vrea să mai spun că suntem într-o locaţie din Ţinutul Secuiesc autonom", a precizat Tokes.

Există divergenţe la nivelul comunităţii maghiare din afara graniţelor Ungariei, care se datorează, în principal, regimurilor comuniste, a precizat europarlamentarul. "Din păcate, statele care au apărut după tratatele de pace au reuşit să dividă comunitatea maghiară, naţiunea maghiară, şi regimul comunist a contribuit. Din păcate, nu există acea unitate în pluritate, de care am avea nevoie şi nu există forţa de coeziune, care ar ţine laolaltă comunităţi mai mici sau mai mari", a detaliat Tokes.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-27
Citeste si:
Kelemen Hunor despre întâlnirea cu Viktor Orban: „Am discutat toate problemele la care noi aşteptăm sprijin politic şi moral”

TAGURI: Laszlo, Tokes, Viktor, Orban, Budapesta, Transilvania, protectorat, Ungaria, Băile, UDMR
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...